Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A cefrét minden esetben be...

A cefrét minden esetben be kell savazni?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs ph-mérő készülékem, a gyümölcs meg már a hordóban. Ha mindenképp savazni kell, mennyi borkősavat tegyek 200liter cefréhez?

2018. aug. 3. 11:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát attól függ milyen cefre. Ha pl meggy vagy birs akkor nem kell mert savasak. Én pl szilvát körtét barackot mindenképp savazom. Egy hektóba 100 gramm citromsavat. De itt tanácsolták hogy inkább borkősavat tegyek. Legközelebb az lesz. Gondolom ha ugyanannyot teszek jó lesz. Nekem sincs ph mérőm. Biztos kellene hogy pontos legyen. De nincs gondom soha ha eztva mennyiséget teszem bele.
2018. aug. 3. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem elég savas hanembtúl édes rossz irányba is indulhat a forrás . Acetonos szagú ízű lesz. Fogyasztható csak rossz.
2018. aug. 3. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!