Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A mustba szükséges vizet...

A mustba szükséges vizet illetve cukrot tenni? Mikor érdemes szüretelni leginkább?

Figyelt kérdés
Szőlőről van szó
2018. aug. 26. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Vizet nem szoktak tenni, cukrot is csak akkor, ha alacsony a must cukorfoka. 20 fok körül ideális, 18 fok alatt már érdemes cukrozni. Amikor megérik, akkor érdemes szüretelni. Ez fajtánként eltérő. Kostolni kell, és ha már jó édes, akkor lehet szedni. Azért azt ne várd meg, hogy a darazsak megegyék.
2018. aug. 26. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi a bezúzás után teszünk nehány liter vizet szerintem javit rajta, cukrot is teszünk bele általaban 16-18 fokos cukor nelkül, igy felvisszük 23 ra, tovább eláll. Kismennyiségben csináljuk csak 50-80liter kb.
2018. aug. 26. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem szükséges. Csak akkor tegyél bele cukrot ha nincs 18 fokos. Ez nem előírás én így szoktam akkor jobban eláll. Minimum 20 cukorfokosra állítom be. Víz nem kell. Az már akkor pancsolás. Savat ha kell tehetsz bele. Vegyél ha nincs mustfokmérőt
2018. aug. 28. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!