Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Készített-e itt már valaki...

Készített-e itt már valaki piros ribizli likőrt?

Figyelt kérdés
Ha igen, légyszí írd meg a receptet! Ha nem, akkor is szívesen vennék egy pár tippet, pl.: milyen alkoholból, mennyi cukorral, stb. készítsem. Előre is köszi minden hozzászólást!
2010. jún. 26. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Ribizli szörpöt készitettem.

Az nem lenne jó, ha a szörphöz kevernénk alkoholt?

2010. jún. 26. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

ribizlit nem...de hátha ezt tudod használni


1 üres üveg, negyedéig megtölteni aszalt gyümölccsel (megy, szilva, áfonya) rácsorgatni annyi mézet, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje (kicsit kell várni, hogy becsorogjon a gyümik közé) majd felönteni vodkával (Royal vodkával szoktam, de mindenképpen valami jó minőséget válassz, ne finomszesz + aroma)....ezután összerázni és 2-3 hétig a hűtőben v hűvös helyen érlelni.... néha átforgatni, felrázni

2010. jún. 26. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

"Az nem lenne jó, ha a szörphöz kevernénk alkoholt?"


Nem is lehet másképp!Ribizlilé cukor vagy méz tisztaszesz vagy vodka kell 20-30%-ra kell beállítani az alkoholtartalmat.

2010. jún. 26. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Ribizli szörp: l kg gyümölcspép,l teáskanál citromsav, fél teáskanál nátrium benzoát ezeket összekeverem. l2 óráig állni hagyom.Utána beleteszem egy szűrőruhába és 1 kg cukorra rá


csepegtetem.Ez is kb 12 óráig tart, közben kevergetem, majd üvegekbe töltöm.

2010. jún. 26. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ez a recept alapján készítem és nagyon finom ^^


Elkészítési idő: 30 perc

Állási idő: 4-6 hét

Eltartható: hűtve kb. 2 hónapig

Mennyiség: 1,4 l


Hozzávalók:

300 g piros ribizli

200 g barna kandiscukor

1 tk reszelt narancshéj

200 ml gránátalmaszirup

0,7 l konyak (alkoholtartalom 38%)


Elkészítés:

1. A ribizlit megmossuk, jól lecsöpögtetjük, leszemezzük, és 2 tisztára mosott száraz üvegben elosztjuk.

2. A maradék hozzávalókat az üvegekben lévő gyümölcsön elosztjuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és alaposan összerázzuk.

3. A kész likőrt hűvős helyre tesszük, és 4-6 hétig állni hagyjuk. az első napokban az üvegeket többször megrázzuk, h a kandiscukor elolvadjon.

Ötlet: Ízlésünk szerint a likőrt leszűrhetjük, de a gyümivel együtt is kínálhatjuk.

Külön van egy fűszeres ribizli likőr, de szerintem ide is belekeverhetők a fűszerek, én így teszek v tennék.


Tehát plusz adalék anyag még bele:

1 borsmentaág

3 borókabogyó

1 csapott tk édesköménymag

1 csapott tk ánizsmag

1 kis babérlevél

2010. jún. 27. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
No, tehát, először is köszi ,mindenkinek!Másojára pedig: szörpöt nem igen készítek, mert kb. 1 kg lesz a gyümi, azért gondoltam valami likőrre. Meg amúgy rákerestem google-n és van aki konyakkal, van aki vodkával írja.Most akkor melyik? Ja és hogyan kell "beállítani" az alkoholszintet? (esetleg borfokolónk van, azzal?)Asszem a mézeset kipróbálom :P
2010. jún. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!