Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Aki használt már pálinkához...

Aki használt már pálinkához aromát, mi volt a tapasztalata? Tényleg hozta a kellő ízt az előírt keverési arány esetén?

Figyelt kérdés
2019. jan. 19. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Pfejj.
2019. jan. 19. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem ízt, csak illatot. Szarból jót semmivel nem tudsz csinálni. Ez kb annyira jó, hogy hozzá adod és érzed jobban az illatán, hogy milyen pálinkát is iszol, de az ízén semmit nem fog javítani.
2019. jan. 19. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
A jó pálinkához nem kell aroma, csak ronthat rajta.
2019. jan. 19. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Ha használt aromát, akkor az már kapásból nem is pálinka.
2019. jan. 19. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

# 2

Mindenhol azt írják, ízesítésre való. Akkor mégsem?

[link]


Nekem konkrétan ízesítésre kellene, mert idén semmi íze nincs a birspálinkának. De magának a gyümölcsnek se nagyon volt, talán a hosszú őszi aszálytól, nem tudom.

2019. jan. 20. 05:55
 6/11 anonim ***** válasza:

#5

Mi is ilyet vettünk, de ami nem lett jó ahoz hiába raktuk hozzá. A jót se rontotta el. Persze nem sokat aromáztunk, csak kíváncsiságból néztük, de az illatán kívűl mást nem nagyon befolyásolt.

2019. jan. 20. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Lehet, hogy termékfüggő ez is, mint minden más.

Az illata nem annyira érdekel, az ízét szeretném felturbózni.

2019. jan. 20. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha az adagolási javaslat 2-3x-osát rakod bele, akkor az már beleszól az ízbe is. Csak ezt a fajtát érdemes venni, az olcsó bolti, annyira mű ízt és illatot ad, hogy borzalmas, mint a kommersz sz....

Nyilván nyomós oka van annak, ha valaki aromát akar használni, senki sem akarja azt eleve ízes, illatos pálinkába tenni.

Úgy egyébként meg az ágyazás is ad ízt a pálinkának, bár így január végén, hacsak nincs fagyasztva gyümölcsöd, max. bolti aszalvánnyal... annyi, hogy az nyilván ad pluszban egy kis édeskés ízt is.

2019. jan. 21. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Amennyiben a pálinkád nem a kellő zamatú, akkor ágyaspálinkát készíts belőle aszalvány segítségével. És ha eredetileg pálinka volt, akkor az is marad így...
2019. jan. 21. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 mindentudó99 ***** válasza:
Az aroma csak akkor jó ha a pálinka egyébként tiszta ízű. Rossz ízűbe hiába teszel . Aromacentrum nevű vebáruház a legjobb árban azt hiszem. És inkább az előírt mennyiség felét tedd bele. Vagy pl szilvaaromából a harmada is elég. Nagyon intenzív. Birsalma páleszt meg úgy csinálom hogy a fagyóba teszek vagy tíz jó érett birsalmát. Majd lefőzöm a páleszt. Ezt ráöntöm a feldarabolt birsre amit kivettem a fagyóból. Tíz nap után leszűröm és ekkor fokolom. Gyönyörű aranysárga lesz.
2019. jan. 21. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!