Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkából is lehet úgy...

Pálinkából is lehet úgy koktélt keverni hogy ne érződjön ki belőle az íze?

Figyelt kérdés
helyi kis pizzériában láttam olyat hogy kóstoljuk meg a panyolai pálinkából készült koktéljaikat is ami meglepett, mert nem is tudtam hogy magában fogyasztáson kívül is beválhat a pálinka (próbáltam én keverni, felönteni vadabb fiatal koromban gyümölcsös italporokkal, levekkel de nem lett túl fogyasztóbarát a vége) szóval gyorsan rá is kerestem hogy csak ők mókolhatnak hasonlóval, de nem, mert az van neten hogy vannak pálinkakoktélok. ilyen jól össze lehet hozni az ízeket hogy ne érződjön ki belőle hogy az pálinkával készült? szóval értitek, míg megcsinálsz egy vodkanarancsot abban tök jól harmonizál és alig érződik ki az alkohol mint egy jó koktélban, de pálinkával -emlékeim szerint- akármivel kevertem, olyan "vad" íze maradt. csak a megfelelő ízpárosítás kell hozzá?
2019. márc. 8. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

"de pálinkával -emlékeim szerint- akármivel kevertem, olyan "vad" íze maradt."


Nem lehet hogy azért, mert valami rohadt cefréből készült 60 fokos kerítésszaggató szarlé volt? :D

2019. márc. 8. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
nem tudom mennyire volt minőségi, apám főzette saját termésből Nyírségben termett szilvafákról. de azóta valahogy nem bírok szilvából sokat inni :D
2019. márc. 8. 18:57
 3/9 Phoney ***** válasza:
100%

A koktéloknak alapvetően nem az a lényege, hogy ne érezd, miből készült. (Kivéve esetleg a vodkás koktélokat.) A házi- és bérfőzetett pálinka mondjuk gyakran tényleg túl vaskos (vagy szar) ahhoz, hogy jól működjön egy koktélban.


Külföldi gyümölcspárlatokból egyébként mindig is csináltak koktélokat, már bőven azelőtt, hogy a magyarok „újra feltalálták” volna a minőségi pálinkát. Ha pl. rákeresel, hogy "slivovitz cocktails" vagy "kirschwasser cocktails", akkor találsz klasszikusokat is.


Egyébként vannak olyan pálinkák is (finomítástól függően), amik ízét tényleg el lehetne „veszejteni”, ha ez volna a cél.

2019. márc. 8. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen koktélokba szoktak rakni cukorszirupot ami elnyomja az erős alkohol ízét, pluszba lime, gyömbér, menta és hasonlók, sőt szörpöt is.
2019. márc. 8. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
2 cl pálinka ízét a 3 deci koktélban a kutya se érzi.
2019. márc. 8. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Alain Delon ***** válasza:
77%
Igazi jó pálinkát elrontani koktélként egyenesen bűn.
2019. márc. 8. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

A "helyi kis pizzériában" biztosan nem kerítésszaggatót tesznek a koktélba.

A kerítésszaggatóból meg amúgy is felesleges lenne koktélt készíteni, az úgy jó, ahogy van.

2019. márc. 8. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%
Literes almaléből kiöntesz két decit, és belenyomsz egy kétdekás kommersz cseresznyét. Ízlés szerint ugyanez barack-barack párosításban.
2019. márc. 8. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Almapálinka. Annak kevésbé markáns íze van. A szilvának van az egyik legerősebb aromája. Aki nem bírja a pálinkát, annak egyenesen büdös
2019. márc. 9. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!