Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok

A kérdés

Bor készítésekor a mustba adagolandó kristálycukor helyett megfelelő a fruktóz-glükóz szirup? (Izocukor. )

Az átalakító gombáknak mennyire "tetszene"?

Rejthet valamilyen veszélyt? Pl. mérgező metilalkohol keletkezhet belőle?



Keress kérdéseket hasonló témákban: etanol, alkohol, metil-alkohol, furktóz, glükóz, cukor, must, bor, ital

  júl. 12. 11:48  Privát üzenet  

A válasz
Phoney nevű felhasználó válasza:

Csak annyi gond lehet vele, hogy a szacharózhoz képest magas a fruktóztartalma, amit nem minden élesztő kezel jól. Ilyenkor a végén lefulladhat az erjedés, sok lehet a maradékcukor. Ez az élesztőtörzstől és a nitrogénszinttől is függ. (Egy kísérlet szerint az Uvaferm 43 borélesztő az egyik legjobb ebben, a nitrogént pedig élesztőtápsóval lehet növelni.) De ha nem sok cukrot kell adni a musthoz, akkor azért nem emelkedik meg tőle annyira a fruktóz aránya.

A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/2Időpont júl. 12. 12:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

[link]


Ilyen élesztő van benne, az izocukrot most kevertem bele.



# 2/2Időpont júl. 12. 13:22 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Jól értem hogy nincs lényegi különbség a kristálycukor és a fruktóz között?
Laktózmentes instant kakaópor?
Ha kristálycukrot olvasztok és adok hozzá vizet és borkősavat, akkor lehet belőle olyan folyékony szőlőcukor, amelyet must javítás érdekében adagolhatok és átmegy a minősítésen?
Mi a különbség a kristálycukor és a porcukor közt?
FRUKTÓZ. Jó? Nem jó? Van értelme? Mikor? Jobb mint a kristálycukor?
A fruktóz (gyümölcscukor) és a xilit (nyírfacukor) egészségesebbek, mint a kristálycukor?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Bor, sör, röviditalok rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!