Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Utálom a saját főztömet....

Utálom a saját főztömet. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy rosszul főzök (legalábbis a környezetemben élők szerint) csak egyszerűen nem szeretem azt, amit én csinálok. Hiába van teli a hűtő az általam készített "készételekkel" (legyen az lecsó, rizses hús pörkölt, főzelék, lencse-, bab-, vagy húsleves, rakott krumpli stb.) és hiába csinálok frissen egyadagos ételeket, azokat sem magamnak, hanem inkább másoknak készítem.


Ugyanis én imádok főzni, szenvedélyem a gasztronómia és igyekszem mindig - lehetőség szerint - a tökéletességre törekedni mind az íz, állag és minőség szempontjából.


Csak hogy igazolni tudjam magam:


Görög muszaka 100% marhahúsból, háromféle sajtból (trappista és füstölt Karaván a rétegezésnél, parmezán a besamelben) és édesburgonyából:

[link]


[link]


Olasz "pasta castellani con acciughe" (egyedi, saját recept; castellani tri-color tészta sózott szardellával, szárított paradicsommal, olasz paradicsomszósszal, friss bazsalikommal, kapribogyóval, továbbá görög kalamata és zöld olívabogyóval + fokhagyma, olívaolaj, só és bors).


Szecsuáni jellegű, hot-pot stílusú leves nem csípős hot-pot alappal + lótuszgyökér, bojtorján gyökér, bambuszrügy, vízi gesztenye, babcsíra, kínai szárított tofu bőrke (yuba), szárított enoki-, fafüle és déli tőkegomba, saspáfrányrügy vm. üvegtészta:

[link]


Ugyanaz csak csípős változatban (chili + szecsuáni- + feketebors + pirított szezámmag a tetejére):

[link]


De hiába készítek el bármilyen ételt és csinálom meg a lehető legjobban, jómagam egyszerűen rá sem bírok nézni. Sajnos bármikor elcserélném az általam készített bármilyen ételt egy ócska műanyag "Mekis kajára" vagy KFC-re).


(Kivétel azok az ételek, amiket már csak sütni/főzni kell; pl.: rizs, száraztészta, tojás, virsli, krumpli, kolbász stb.)


Kíváncsi volnék hogy miért van ez vajon ill. másnál is előfordult-e már ilyesmi?


Közületek fordult-e már elő hasonló jelenség akár család, ismerős van önrészről?


(Amúgy én 29/F vagyok)


2020. ápr. 30. 18:00
 1/6 A kérdező kommentje:

Az olasz tészta képe kimaradt: [link]


(De végülis mindegy, mert én csak igazolni szerettem volna ezzel is hogy nem azért utálom a saját főztömet, mert nincsen ízlésem és hogy sz@rul főzök)

2020. ápr. 30. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudok olyan jóízűen enni a saját főztömből, mint pl. anyukáméból vagy kb. bárki máséból. Nekem ez szerintem azért van, mert főzés közben kóstolgatok, ízlelek és mire odajutok, hogy tálalás, már szinte elég is volt.
2020. ápr. 30. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

# 2


"Nekem ez szerintem azért van, mert főzés közben kóstolgatok, ízlelek és mire odajutok, hogy tálalás, már szinte elég is volt."


Igen, igazad lehet. Nálam pedig különösen fontos a jó, íz, illat és állag harmónia, ha ételről van szó. Ezért én is olyan sokszor kóstolgatom az adott ételt - hogy elérjem a tökéletes "kompozíciót", hogy a végére teljesen megcsömörlök tőle. (Ezért hiába csinálok egy jó kiadós tyúkhúslevest, inkább eszem helyette a zacskós változatot. 😔)

2020. ápr. 30. 18:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen értem, mi a baj a főztöddel? Nem ízlik, vagy ízlik de mégsem akarod megenni? Ha az utóbbi, akkor miért nem?
2020. ápr. 30. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

# 4

Igazából néha eszegetek belőle ha nincs más opció, de akkor sem esik jól (ha hűtőbe volt, kkor inkább hidegen mert még arra sem akarom venni a fáradtságot, hogy megmelegítsem).


Nem tudom hogy miért van ez így (talán ahogy az előttem levő írta; a sok kóstolgatás után már megcsömörlök a végére).

2020. máj. 1. 05:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is pont így vagyok vele, de olyan szinten, hogy még egy szendvics is jobban esik, ha nem nekem kell megcsinálni :D
2020. máj. 1. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!