Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A hús Főzés közben ki tud...

A hús Főzés közben ki tud olvadni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párom nem rég ért haza a munkából, és nagyon megkívánta a székelykáposztát. Na most van hús a fagyasztóban hozzá, viszont mondtam neki, hogy az sem kicsi idő, mire azt kiolvasztom, plusz a főzés sem fél óra. Erre azt mondta, rakjam föl főni, aztán főzés közbe majd kiolvad.

Őszintén szólva, én eldobtam, ami a kezembe volt, és mondtam, hogy ki írom ezt kérdésnek, mert így még sosem próbáltam. Szerintetek?



2021. márc. 1. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha konyhakészen van lefagyasztva, azaz kockázva, akkor minden további nélkül felteheted így.

Legalább az ételbe kerül az az íz és aroma is, ami a kiolvasztáskor kifolyna belőle és menne a lefolyóba.

2021. márc. 1. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Nyilvan ki fog olvadni hiszen melegbem lesz, kozben meg megfo a hus (vagyis hat ott all a vizben).

Mi ha nagyon sietunk akkor mikrozunk (igen tudom nem a legjobb dolog, de ez a leggyorsabb szerintem. Ez se jobb mint a fozes:/)

2021. márc. 1. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2-es, nem "vízben áll", hanem saját levében, ami friss hús esetén is a főzés bizonyos szakaszában kicsapódik. Ezért is nem ajánlott a pörköltféléket induláskor nyakon csapni egy fándli vízzel és ebben a gőzben puhul fólia alatt a sütőben a hús.
2021. márc. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha fel van vágva már, minden további nélkül felteheted.

Én van, hogy a gulyást így csinálom, és semmi különbség nincs benne. Ha gulyásnak jó, székelykáposztának is jó lesz...

Illetve én marhahúslevest is szoktam úgy, hogy a fagyasztott leveshúst, csontot hideg vízben odateszem, kiolvasztás nélkül. Az is jó lesz mindig.

2021. márc. 1. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden további nélkül meg lehet fözni a fagyos húst, a gond csak az, ha nincs összevágva, mert akkor nem egyenletesen fö meg.

De ilyen esetben is kis fözés (20-30 perc) után ha kiveszed a léböl, akkor össze lehet vágni és utána ugyanúgy elkészíteni, ahogy szoktad.

2021. márc. 1. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
36%
nincs mikrótok?
2021. márc. 1. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!