Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lesz zavaros a tésztától?

Miért lesz zavaros a tésztától?

Figyelt kérdés
Főzök egy gyönyörű tiszta levest, leszűröm, beleteszem a tésztát és olyan lesz mint a mosogató lé 😔
2021. okt. 13. 10:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Mosd le a tésztát, hogy ne legyen "poros". De lehet, hogy a keményítő jön ki belőle.
2021. okt. 13. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

A tészta keményítöt tartalmaz ( az első hülyeséget ír a "porossággal"), ha megfőzöd a tésztát, részben a főzövízbe kerül és zavaros lesz.

Ha nem akarod, hogy a leves bezavarosodjon, akkor vagy a levéböl veszel ki másik edénybe, vagy sós vizet forralsz, és abban külön főzöd a tésztát, leöblíted és csak a tányérokban teszed bele a levesbe.

2021. okt. 13. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Nem tesszük a tésztát az egész levesbe, hanem külön kifőzzük és az adagokhoz tálaljuk. Miért?

- mert elázik

- mert konnyebben romlik a maradék

- és mert zavaros lesz tőle a leves.

2021. okt. 13. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Külön főzd a tésztát majd szűrd le
2021. okt. 13. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tésztát, nokedlit, akármit sosem főzünk bele
2021. okt. 13. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, húsleves.. Én is mindig külön főzöm a cérnametéltet, leszűröm, majd mindenki annyit szed a tányérjába, amennyit szeretne. Arra merem a forró levest. Gyönyörű tiszta marad a lé. Sárgarépát, zöldséget is kiszedem, azt külön tálalom. A sárgarépától pl. édeskés lesz a leves, ha visszateszem, amikor nem fogy el az összes. Azt külön tárolom a hűtőben folpackkal letakarva a hússal együtt. Így akár egy hétig is eláll a leves.
2021. okt. 13. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Mióta az eszemet tudom így csinálom hogy a lébe főzöm a tésztát. És a szüleim is. Eddig sose volt zavaros tőle 🙄 De ezután akkor külön főzöm
2021. okt. 13. 12:33
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
6. vagyok. Én is megjártam már, ezért csinálom jó ideje így, ahogy leírtam. Akkor a tészta minősége a ludas, mint ahogy korábban nálam is. Külön főzve kimegy belőle a keményítő. Válts te is tésztát - szerintem.
2021. okt. 13. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jav.: *mármint tésztamárkát
2021. okt. 13. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
70%
Az évek során változik a tészta minősége amit boltban adnak
2021. okt. 13. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!