Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tejsavas erjesztésű kukoricát...

Tejsavas erjesztésű kukoricát szeretnék csinálni, de az első próbálkozásom kudarcot vallott. Hogyan kell rendesen csinálni?

Figyelt kérdés
Sima kútvizet használtam, tettem bele egy kevés sót, kefirt viszont pár nap után megpenészesedett. Rendszeresen kevergettem. A napra kell tenni vagy árnyékos területre? A tároló alkalmatosság legyen legmentesen lezárva, vagy legyen egy kis rés hagyva? Ha úgy csinálom mint a bornál, hogy legmentesen lezárom és kotyogóra rakom az megfelel?

2022. jún. 23. 09:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Felforraltad vagy főzted? Forralás nélkül a tejsavas helyett valószínűbb lesz a vajsavas erjedés és a büdös szag.

Én egy műanyag hordóban légmentesen lezárom és árnyékban vagy pincében tárolom. Nem keverem.

A lének el kell lepnie. Annak a tetején szokott kialakulni egy vékony penész réteg, amit egy szűrővel leszedek. Alatta a kukoricának sosincs baja.

Egy diszpis vödör kukoricához egy jó marék sót teszek főzéskor, amikor teljesen kihűlt, akkor pedig egy doboz kaukázusi kefirt és alaposan elkeverem. Ez így több mint egy évig eláll és nem büdösödik meg. Most is még a tavalyit használom.

2022. jún. 23. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
facebookon a fermentalos csoportban erdeklodj
2022. jún. 23. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!