Hogyan lehet megkülömböztetni az igazi magyar fokhagymát a kinaitól?
Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 16:55
1/5 anonim 

válasza:

válasza:Én az illatáról ismerem fel. A magyarnak érződik az egész fokhagymán a jellegzetes illat, a kínainak sosem érzem, és az íze sem olyan intenzív. Sikerült már olyat vennem, és nem volt íze, csak ha 2x annyit használtam fel. Én azóta megszagolom, mielőtt megvenném.
2/5 anonim 

válasza:

válasza:A kinai hatalmas, tökéletes formájú. A magyar kicsi, formátlan, néhol hibás, vannak benne kisebb nagyobb darabok.Csak magyart vegyél, az kilóra van ezer-ezerkétszáz ft körül van. A magyarból 3 gerezd ize intenzivebb, mint a a kinai egész fejnek. Meg ki tudja mivel van átitatva az a mű vacak.Általában azt nem is kilóra mérik, hanem 3 db-os hálóban pl.
3/5 anonim 

válasza:

válasza:A magyar fokhagyma általában kisebb gerezdekből áll,és többől!Az íze erősebb,szinte csíp,és jobban érzed a klasszikus fokhagyma ízt!Nem véletlen,hogy jobbnak tartják a kínainál!
4/5 anonim 

válasza:

válasza:Az 1. vagyok, és kicsit vitatnám a méret különbséget. A fokhagymából a magyar is nagy fejű, ami még nem télálló. Az ősszel betakarított, télálló fokhagyma az apróbb fejű, kisebb girizdes. Amit nyáron veszünk, az nagy fejű, nagy girizdes, és attól lehet magyar. A télen vett nagyfejű, tuti kínai. Azt szaglászhatod, nincs illata.
5/5 anonim 

válasza:

válasza:Eddigiekhez hozzátenném még azt az egyszerű megoldást, hogy rá is van írva. Keresd a "gyártó" vagy "származási hely" szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Melyik magyar méztermelő a legjobb?
Szeretnék mézet venni ,de nem tudom melyik termelőtől vegyek. Már néztem a Németh Méhészetet, van aki ismeri, vélemények?
Melyik a kedvenc magyar borod?
Amikor ajandekba viszek bort mindig sokat kell filoznom mert nem nagyon ismerem oket. segithetnetek azzal ha leirnatok szerintetek melyikek az igazan jok. Ha melle irnatok hogy milyen izu:pl gyumolcsos, hogy szaraz, felszaraz, edes es hogy voros vagy feher meg egy...
Magyar édességek, ételek?
Sorolnátok olyan ételeket és édességeket, rágcsákat, amik csak Magyarországon kaphatóak? Ilyesmire gondolok, mint pl a túró rudi, boci csoki, stb.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!