Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A legtöbb kolbász itthon...

A legtöbb kolbász itthon sertésből készül? És más országokban?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 06:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Más országokban is.
2023. febr. 7. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen sertesből szokták a kolbászt.Esetleg szalámit vegyesen.
2023. febr. 7. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Német:

A Bratwurst a borjúból, marhából, leggyakraban azonban sertésből készült, többnyire hőkezelt, füstöletlen kolbászok gyűjtőneve.


A Kielbasa bármilyen típusú húskolbász Lengyelországból, és a lengyel konyha egyik alappillére. Az amerikai angolban a szó jellemzően durva, U-alakú füstölt kolbászra utal, bármilyen húsból, amely nagyon hasonlít a Wiejska kolbászra.



(Megjegyzés: jó ez az oldal, de olyan lusták az emberek, hogy mindent ide kiírnak inkább, minthogy keresni kelljen kicsit is...)

2023. febr. 7. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Kinek milye van abból készít. Van baromfi kolbász is.
2023. febr. 7. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

"Kinek milye van abból készít."

Nagy igazság!

De a kérdés arról szólt, hogy melyik országban miből van a leggyakrabban, az meg hozzávetőleg 90%-ban mindenhol sertésből készül. Vagy teljesen, vagy részben, de inkább teljesen. A sertéshez képest még a marha is elhanyagolhatóan kevés.

2023. febr. 7. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!


3. Bocsánat, hogy megkérdeztem. Nem volt se időm, se adatom bővebb netszörfre.

2023. febr. 7. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
A legtöbb az sertés, de mindenféle kolbász létezik: pulyka, csirke, marha, szarvas, vaddisznó, birka stb.
2023. febr. 7. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. febr. 7. 19:00
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
37%
Valójában a mai kolbászoknak nem sok közük van a húshoz. Sokkal inkább a szójához, gluténhoz, savóporhoz, nátriumglutamáthoz, állományjavítóhoz, stb. De azért persze hús gyanánt nyomokban felfedezhető bennük némi vágóhídi hulladék is. D
2023. febr. 14. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
9: Sz@r érzés ilyet olvasni, azok után, hogy anno gyártottam jómagam is, konkrétan mangalica kolbászt és szalámit. Mi odaadással, tisztelettel készítettük a terméket, csak húsból, zsírból, fűszerekből.
2023. febr. 14. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!