Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ajánlanátok jófajta rettenetes...

Ajánlanátok jófajta rettenetesen száraz szárazkolbászt? (Lásd leírás.)

Figyelt kérdés

Persze relatív, hogy kinek mi a jófajta, de leírom, hogy nekem mi az s így érthető lesz, hogy milyet keresek:

- olyan száraz és kemény, hogy fegyvernek minősül

- nem mócsingos meg zsírcafatokkal teletömött avagy higított

- alapvetően magyaros, tehát paprikás (nincs bajom a nem paprikás és nem magyar kolbászokkal, de kifejezett paprikásat keresek)

- nem csípős vagy nagyon enyhén csípős (avagy a csípősség nem megy az íz rovására).


Az ár nem érdekes olyan szempontból, hogy már tele van a nemi szervem azzal, hogy:

- a fent leírtaknak nem lehet megfelelőt kapni (max. szökőévente 1-1 piacon)

- sokat kísérletezgettem (mostanság egyre kevesebbet), de már kezdem feladni, mert rettentően kritikán aluli a kínálat

- sokszor tele van úrva zsírral, mócsinggal (már a gyulait is elúrták sajnos)

- az élelmiszerboltokban (értve ezalatt a kis- és nagy bolthálózatokat) 99%-ban puha, lágy és rossz minőségű kolbászt árulnak (rossz minőség alatt nem csak és kizárólag azt értem, hogy nem kőkemény a kolbász, hanem azt, hogy mócsingos, zsíros és ízkaraktert soha nem látott kolbászt árulnak)

- van, hogy kifejezetten valami savanykás (mellék)ízt érzek benne (nem járt le, úgyhogy lehet, hogy már ezeket is teleúrják ízfokozóval és/vagy- szabályozóval).


(Lábjegyzet mégse teljesen a lábnál: sajnos nem csak a kolbászok minősége silány, hanem nagyon sok élelmiszernek, mert jó az a birka magyarnak! Drága, viszont ürülék a legtöbb feldogozott, de a friss élelmiszer is. Sajnos ezt tapasztalni. Így talán nem meglepő, hogy a kolbászok minősége is mélyrepülésben van évek óta.)


Szóval, ha szoktál venni és/vagy ismersz olyan szárazkolbászt, amely megfelel az első bekezdésben írtaknak, akkor kérlek oszd meg, hogy:

- milyen a kolbász

- hol szoktad venni (legyen az egy élelmiszerbolt, piac vagy épp maga termelő)

- a gyártója/neve/típusa kolbásznak

- ill. hogy legutóbb mennyiért vetted (kilóár).


Magam Budán, Pesten és a Pilisben mozgok, de ha az ország egy távoli szegletében van a lelőhely, az is érdekes lehet.


Előre is köszönöm.



2023. okt. 9. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Csinálj saját kolbászt :D akkor mindig lesz ha akarsz
2023. okt. 9. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha ily egyszerű volna... :) Plusz a kolbásszal együtt én is kiszáradnék. :)
2023. okt. 9. 20:03
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Pedig egyszerű tölteni,mi haverokkal minden évben csinálunk aztán addig szárítod amíg akarod.
2023. okt. 9. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem túl párás a lakásod/házad, akkor bármeddig tudod szárítani a boltban vagy a hentesnél vettet is. Megjegyzem, nekem az újabb nem ósdi no-frostos hűtőmben is pár hét alatt kőkeményre szárad a bolti kolbász, szalámi, ha fel van bontva.
2023. okt. 10. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Bogádi - finom füstös, nem mócsingos, és alapból hamar kiszárad, így már eleve a boltban is olyan kemény, hogy “a szöget bevinné a falba” !
2023. okt. 11. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!