Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Műkaját miért nevezik műkajának?

Műkaját miért nevezik műkajának?

Figyelt kérdés
febr. 1. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Mert mesterségesen előállított összetevőket tartalmaznak, ízfokozókat, tartósítószereket, színező anyagokat, állagjavítókat, stb.
febr. 1. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Az 1., és még mert nem élő, nagyon régen szedték le, hónapokat, éveket tárolták (a tárolási idő alatt veszít tápértékéből, minél frissebben szeded le, annál jobb!), sok feldolgozásnak, hőhatásnak volt kitéve, így már alig tartalmaz bármit, amiért érdemes megenni.
febr. 1. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Úgy vannak kitalálva, hogy az agyad elhiszi, hogy tápanyagot kap, de hasznos semmi nincs benne.


A testünk örömközpontjai úgy alakultak ki, hogy a természetben mint õsemberek megkapjunk mindent, amire szükségünk van.

Ami legnehezebben volt elérhetõ, de sokat segített az életben maradásunkhoz, mára iparilag könnyen és olcsón reprodukálható.


Az emberek örömközpontjai manipulálhatóak, és az a beállítás, hogy Edd Meg Amit Csak Tudsz, Holnap Lehet Nem Lesz, mint õsember életben tartott, de nem idomult a mai realitásokhoz, amik csak 2-3, vagy nagyon lazán értelmezve 10 generáció óta léteznek. (Ha a cukror elterjedését nézzük) Ennyi idõ alatt a genetikânk nem alkalmazkodik még.


Pl sajtos csipsz, aminek az ízélménye intenzívebb, mint az igazi sajtok, az agyadnak olyan, mint megenni 45 deka igazi sajtot, de közben pl semmi kálcium nem érkezik.


Vagy pl a gumicukor, ami ízre és küllemre az agyadnak azt a részét, ami gyümölcsöt keresne a bokorban, totál kiakasztja, mert ilyen tökéletes bogyókat sose találnál.



De ide sorolható az összes gyorskaja, ami a test cukor, zsír, só és egyéb sóvárgásait üti kupán.

febr. 2. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
25%

Mert az emberek imádnak címkézni hangosan és drámaian akkor is, ha egyébként nincs valóságalapja.


Én még nem láttam valódi "műkaját", maximum nagyon feldolgozottat.

febr. 2. 04:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim válasza:
47%
Mert ez műanyag.
febr. 2. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Ezt pl. minek neveznéd?


[link]

febr. 2. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
15%
menjél már be egy mekibe aztán kérj egy menüt ötösért majd meglátod mit kapsz amikor elkezded enni, mennyi köze van ennek a normál alapanyagú zsömléhez például
febr. 2. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

Azért azzal jönni, hogy műanyag, nagy fokú tudatlanságra vall. Hát nem az. Még az sem kielégítő, hogy olyan összetevők vannak benne, amelyek a természetben nem fordulnak elő. Kristálycukor a fán terem, vagy elefántból nyerik? Ipari termék. Akkor mű?

Nagyon nem jó, hogy ilyen ételeket kapunk, vitathatatlan. Egy kenyérhez mi kell? Három dolog: liszt só és víz. Még élesztő sem. Volt a kezemben olyan kenyér, amelynél elkezdtem számolni az összetevőket. Úgy huszonvalahány tételnél abbahagytam.

Honnan kezdődik a mű? Pl. a vanília elég drága. A házi cukrász hölgy vagy úr tesz a sütibe etilvanilint? Persze. Akkor a tortája mű?

Az a baj, hogy olyan sokan vagyunk, hogy hatalmas tömegeket nem lehet állítni hagyományosan készülő enni- és innivalóval.

A kézműves módszereket nem lehet átmenteni nagyüzemi szintre, csak erős kompromisszumokkal. Van erre törekvés. Egy országos hálózattal rendelkező pékség pl. ilyen (de biztos vagyok benne, hogy náluk sem liszt-víz-só a kenyér). De drágák.

Lehet kolbászt készíteni csupa nagyon jó alapanyagból. De négyszer drágább az előállítása. Nincs aki megvegye.

És nem csak hatalmas mennyiséget kell gyártani, de nem ingadozhat a minősége, és nem mehet tönkre bármely okból két-három nap alatt.

febr. 2. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

6, Ja ez mondjuk szépen meg van tömve mindenfélével.


Ez inkább az Instagram facelift kaja verziója.


Eredetileg egy nem rossz étel lenne a kaszinótojás, csak ki lett kozmetikázva.


Aminek a célja az, hogy ne essen meg váljon szét, ne ereszszen levet, meg szép színe legyen, meg ne szürküljön meg, de van benne még felismerhető tápanyag is.



Ami nekem műkaja, ami már fel se ismerhető mint étel típus.

febr. 2. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
92%
A rengeteg adalékanyag és ízfokozó miatt.
febr. 2. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!