Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Érdekelne ha kávéfőzőbe a...

Érdekelne ha kávéfőzőbe a lefott kávét rakom vissza víz helyett és azzal főzöm le a kávét akkor dupla olyan erős lesz?

Figyelt kérdés

febr. 4. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen, valószínű.De meglehet hogy ihatatlan erős ízű lesz.
febr. 4. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

AZért nem, mert a zaccban már koránt sincs annyi kraft, mint a friss őröltkávéban, de legalább összecseszed vele a kávéfőzőt.


Ha lefőzött kávét hevítesz benne, az megég és szar lesz az íze.

febr. 4. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

Felemás dolog, mert a kávépogácsának vízszűrő, víztisztító képessége is van. Például azért nem is gond az alumínium bojler a gépben, illetve egyszerű kávéfőzőben, mert ha kioldódna minimális alumínium (egyébként gyakorlatilag nem), illetve a víz lenne nehézfémekkel szennyezett (bizonyos határig) azt úgyis megkötné a kávépogácsa.

Innen lehet újragondolni, hogy több szempontból is hülyeség az ötlet.

Inkább főzz dupla adagot, vagy használj nagyobb szűrőjű gépet stb.

febr. 4. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
A kávéfőző kazánját biztosan tönkreteszed ezzel. Az számodra miért nem megfelelő megoldás, ha feleannyi vízzel főzöd le a kávét ?
febr. 4. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez csak elméleti kísérlet.
febr. 4. 22:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem a chat gpt-t.

Ha a lefőzött kávé helyett használod a friss kávét a második főzés során, valószínűleg erősebb ízű lesz a kávé, mivel az első főzés során kivont kávé anyagok hozzájárulnak az újabb adaghoz. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy dupla erős lesz, hanem inkább egyedi ízjegyekkel rendelkező, koncentráltabb kávét kapsz. Próbáld ki, és nézd meg, hogy milyen ízélményt nyújt számodra!

febr. 4. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha a lefőzött kávét használod víz helyett a kávé készítéséhez, a végeredmény egy erős, intenzív ízű ital lesz, mivel a kávé már korábban áztatta a zaccot, és koncentráltabb ízű lesz.
febr. 4. 22:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!