Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ízű a lókolbász?...

Milyen ízű a lókolbász? Megkülönböztethető a többi kolbásszal szemben?

Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 22:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Hát a különböző kolbászok ízét nem figyeltem annyira, de amiért szeretem, az az, hogy jó száraz és kemény, jól lehet harapni és így nem is észlel az ember olyan porcokat benne, nagyon jó, ugyanolyan mint egy hasonló állagú normál kolbász.
2011. márc. 4. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Én nem enném meg, de a fiam nagyon szereti, szerinte isteni finom, jó száraz, ahogy az előttem író mondta.
2011. márc. 4. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim válasza:
50%

Igen nagyon finom!

De minden kolbásznak más az íze. Tehát ha te kolbászt eszel elég profinak kell lenni hogy megmond hogy az lókolbász.

Erre a legjobb mondás: Ahány ház, annyi szokás.

2011. márc. 4. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
A lóhús száraz és édeskés az íze.
2011. márc. 4. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Nemrég egyik rokonunk hozott kolbászt.Nagyon el volt találva az ízesítése, kifejezetten ízlett.Utólag mondta el miből készült ( Paci :( ) Ha nem árulja el, sosem tudtam volna meg.Igaz szárazabb mint a sertés.
2011. márc. 4. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim válasza:
12%
Hát én a nyulat se tudom megenni, nemhogy a lovat. Számomra pszichésen megterhelő lenne. (Ráadásul a nyúl esetében fenn áll az a veszély, hogy a húsvéti nyulat eszed, és akkor lőttek a húsvéti ajándéknak. ) :D
2011. márc. 5. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
21%

Marhanyelv!


Füstölten, pácoltan, de ALAKRA úgy, ahogyan a természet teremtette.


Kolbásznak tűnik, karikára vágva lehet szeletelni - ám a "rúd" bő 30 cm hosszú izom, nem töltelék, nincs darálva.


Nos, ez izgalmasabb.


Lónyelv is lehetne, de az pláne ritkán hozzáférhető.


Bármilyen kolbász érlelés és fűszerezéstől válik egyedivé.

pl.: Pick Téliszalámi akár gyíkból is lehetne, ki érzi már olyan feldolgozottsági fokon???

2011. márc. 5. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 doboszoli ***** válasza:
58%

A lókolbász is tartalmaz 35-40% sertés ipari szalonnát, másként ehetetlenül száraz lenne.

Ahogy valaki írta, tényleg "vér profinak" kell lenni, hogy felismerd, talán a színe lehet árulkodó, egészen sötét, már szinte fekete. Mondjuk a vad is.

Szerintem egy jó alapanyagból (nem faragvány húsokból) készült szín disznó, vagy disznó-marha kombóból, megfelelő technológiával ugyanolyan jó kolbász készülhet, mint lóból.

Még tart a kolbászszezon, egy tipp a vállalkozó kedvűeknek.

Nagy divat "apróhúst" vásárolni, mert olcsónak tűnik.

Ne tegyétek. Először is mindenféle csont menti inas vacak benne van, ami nyúlik a kolbászban, mint a csúzligumi.

Másodszor a gyártó által kiadott 70/30-as keveréket, a boltos ügyesen átválogatja, igy a túl zsírossá válik.

7 kiló lapockához kevert 3 kiló bőr nélküli zsírszalonna,

1 kilóra vetítve néhány 10 forinttal olcsóbb és jobb is.

Persze a megfelelő helyen vásárolva. (nagyker áron bttó 70 forinttal jobb).

2011. márc. 5. 05:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 doboszoli ***** válasza:
48%

A legfontosabb kimaradt.

Előre darált húst, meg semmiképpen se vegyetek, még "akcijjósan" sem. Nem ragozom miért.

2011. márc. 5. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim válasza:
7%

huhhú lassan itt a sonka szezon a boltok tele lesznek romlott hússal! Teszkóval vigyázni, rokonom osztályvezető és óva intett a teszkós húsoktól.

A lókolbászt én se enném meg, inkább nyulat :D

2011. márc. 5. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!