Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Olívaolaj! Találtam 1500Ftért...

Olívaolaj! Találtam 1500Ftért 1liter extra szűz eredeti toszkán olajat. Az szerintetek jó lehet? Nem túl olcsó?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 15:29
1 2
 11/16 Cooper73 válasza:
73%
Ha üzletben láttad, akkor szerintem az 1500Ft liter ár túlságosan olcsó. Szinte biztosan keverve van. Ennyiért max. közvetlen a termelőtől lehetne megvenni. (és akkor még az áfa) Ha már tudod, hogy mennyire egészséges az extra szűz olivaolaj, akkor azt is tudd, hogy attól, hogy az van ráírva, nem biztos, hogy csak azt tartalmaz. Olyat keress , ami 100% extra szűz olivaolaj és inkább a görögöket javaslom. Inkább fizess egy kicsit többet érte és akkor tényleg teszel az egészséged érdekében. A kevert olajakat próbáld kizárni.
2011. márc. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

egyébként szemmel lehet látni, az íze is sokkal erőteljesebb, régebben szüleim hoztak görögöktől házi sajtolású olajat,mit nem mondjak amit itt extra szűz néven árulnak a nyomába sem érnek, és ezzel nem megbántani akarlak mert nekem sincs módom megvásárolni a ténylegesen extra szűz olajat, de szerintem senki se higgye azt hogy a nagy nevek mögött valódi értékek rejlenek ( ezzel a ma nagyon menő márkákra gondoltam) itt magyar országon talán extra szűz olajat gasztro boltokban kaphatsz, de szerintem elképesztően magas áron, legjobb ha esetleg te vagy ismerőseidnek alkalma nyílik nyaralás alatt (ha olyan helyre mennek) 1-2 üveggel hozni, hiszen ezekkel az olajokkal nem sütnek ( mert nem is szabad hevíteni) salátákra, pasztáknak,krémeknek az alapja ként használhatod így sokáig kitart


egy olívaolaj rajongó :P

2011. márc. 30. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:

miért nem lehetne sütni vele? ezt máshol is hallottam, de valaki azt mondja tévhit


mi sütünk vele amúgy

2011. márc. 30. 16:04
 14/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok tehát

sütés és hevítés folyamata közben olyan polymerek képződhetnek, melyek károsak a szervezet számára. Vannak már olyan olíva olajak is, amelyekből ezt kémiai úton eltávolították azokat az anyagokat melyek károsodnak a hő hatására de ezt KÖTELESEK feltüntetni az üvegen de én ilyet még soha sem láttam hogy feltüntették volna, azt ajánlom inkább szerezz be egy jobb minőségű serpenyőt melyben nagyon sokféle húst zsiradék nélkül készíthetsz el, egyébként az extra szűzre vonatkozik a hevítés dolog, de én személy szerint normál olíva olajat használok mindennapos sütés főzés közben.


Amennyiben nekem nekem nem hiszed el hogy ez így van a google a barátod

2011. márc. 30. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
és a sima sansa olajjal mi van?
2011. márc. 30. 17:35
 16/16 Cooper73 válasza:
Sütésre sokkal inkább az extra szűz olivaolajat érdemes használni (persze olyat, ami csak azt tartalmaz), mert az extra szűz olivaolajnak 205 Celsius fok felett van az égéspontja, így sütés közben nem ég az olaj! Természetesen nem rántott hús sütésre gondolok, hanem olyan ételekre, amihez minimális olaj szükséges. Napraforgó olajnak pl. 160-170 celsius fok az égéspontja, így hamarabb elkezd égni az olaj és égés közben szabadul fel sok káros anyag. Ez csak tévhit, hogy nem jó sütésre az extra szűz olivaolaj. Persze jobb ha nem hevítjük és úgy fogyasztjuk.
2011. márc. 31. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!