Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen hasznos konyhai turpiss...

Milyen hasznos konyhai turpisságokat ismertek?

Figyelt kérdés

Pl.


* Mi a rántott húst csak pulykából vagy csirkéből készítjük mert nem szeretjük a disznó húst. Sokan azt mondják a szárnyasok szárazzá válnak, viszont ha vékonyan egy kis ecset segítségével bekenjük panírozás előtt olajjal akkor nem lesz száraz. :)


* Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.


* Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.


* A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt; nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük.


* Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.


* A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.



Ilyen praktikákra lennék kíváncsi, ha tudtok. :)


2011. júl. 26. 10:07
 1/9 anonim válasza:

- ha só tartóba pár szem rizst teszel akkor nem ragad be


- ha a megvett pulykahúsit / csirkehúst felszeletelve nem egymásra hanem egymás mellé teszed be a mélyhűtőbe - persze zacskóba 1 zacskóba 3-4 db), akkor akár egyenként is kiszedhetsz belőle- ergo gyorsabban felolvad, és nem kell egyszerre 10 db húst megcsinálni ha csak két szelet kell

2011. júl. 26. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Szebb lesz a nokedli színe, ha egy kis kurkumát teszel a tésztájába.
2011. júl. 26. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
pár csepp ecet a húsokat puhítja, a zöldségeket nem engedi szétfőni, szépek és roppanósak maradnak.
2011. júl. 26. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

spenót, brokili, borsó, vagyis a zöldek, egy késhegynyi

szódabikarbónától megőrzik eredeti zöld színüket, nem lesznek "libazöld" színűek:)

2011. júl. 26. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
*brokkoli
2011. júl. 26. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Látom, a mindmegette tuurpisságait jól átböngészted:)))

de semmi baj, lehet, hogy itt még újabbak is kiderülnek.

mindig tanul az ember...

2011. júl. 26. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha kicsit régebb óta áll a tej a hűtőben, és gyanús, hogy forraláskor összemenne, dobj bele egy késhegynyi szódabikarbónát. (kihangsúlyozom, nem a romlott, csak a gyanús tejre érvényes) :)
2011. júl. 26. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha sós lett pl a leves, kell belefőzni krumplit, elveszi a sós ízt.

Kérdezte itt valaki, h sós lett a gombapörköltje, abba tejfölt kell tenni, és már jó is.

Rántást hideg vízzel kell felönteni, nem lesz csomós, ha mégis valamit elrontottál, habverővel simán el lehet kavarni.

Utolsó tipp, ha nincs tejed, vízzel is el lehet mindent készíteni, kalácsot, gyümölcslevest, palacsintát, én évek óta így készítek mindent, mert tejérzékeny a fiam.

2011. júl. 26. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A főtt tészta, nokedli nem áll össze, ha a főzővízbe teszel olajat, illetve leszűrés után elkeversz benne még egy kis olajat.
2011. júl. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!