Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sok paradicsomból mit lehet...

Sok paradicsomból mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy hatalmas zacskó paradicsomot hétvégén. Mondanátok ötleteket, hogy mit csináljak vele? Valami olyasmire gondoltam, hogy nem kelljen még sok hozzávalót megvenni hozzá. Szóval, nem lecsóra, meg paradicsomos húsokra gondolok. Sajnálnám ha megromlana, ennyit megenni nem tudunk.
2011. szept. 12. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Csinálj paradicsomos spagettit, főzz egy jó fűszeres bazsalikomos, oreganos szószt és keverd el a kifőtt spagettivel. Ha nagyon sok, és még nem tettél el a mélyhűtőbe, akkor azt is ajánlom, télen - amikor méregdrága - nagyon jól jön 1-1 szem ételekbe.
2011. szept. 12. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Tegnap láttam a TV-ben egy főzőműsorban sült paradicsomot, szerintem ez is finom lehet, úgy megkívántam, hogy én is fogok csinálni.


"A paradicsomokat félbevágjuk, vágott felükkel tepsibe tesszük. Megszórjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymával, a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és a sütőben körülbelül 20 - 30 percig sütjük. Tálalhatjuk köretnek friss kenyérrel, hogy a szaftját ki lehessen tunkolni, de ha megszórjuk sajttal és 1 - 2 két percig a sütőben hagyjuk, hogy elolvadjon, egytálételként is kínálhatjuk."

2011. szept. 12. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Mindkét ötlet jól hangzik.


Még soha nem tettem el paradicsomot mélyhűtőbe. Van valami speciális tennivaló előtte?

2011. szept. 12. 09:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ja, meg kell mosni és megszárítani - utána mehet a frigóba
2011. szept. 12. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi tennivaló nincs, uzsonnás zacsikba szoktam tenni, és be a mélyhűtőbe, 1-1 zacsiba 2-3 szemet. Télen előveszem, forró vízzel leöblítem, ilyenkor a héja lejön és 1-2 percen belül még félig fagyottan tudom éles késsel elvágni és bele a levesekbe, pörköltbe.
2011. szept. 12. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most jut eszembe, hogy a penne még jobb ezzel a szósszal, mint a spagetti.
2011. szept. 12. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

én is egy részének a fagyasztását javaslom, én télcára teszek érett paradicsomokat úgy teszem a fagyóba.ha kőkemények lettek, akkor bele egy zacsiba, és télen nagyon jól jön. szoktam szeletelt paprikát is fagyasztani, így akár lecsó is, lecsós alap is készülhet télen.

egy részét megfőzhetsz sűrű mártásnak, ami kitűnő lenne egy jó svédgombához is.

2011. szept. 12. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj paradicsom levest, reggelire - uzsonnára paradicsomos bruschettát.


[link]

2011. szept. 12. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Paradicsomtorta

Hozzávalók:


10 dkg vaj

1 doboz 40 dkg-os paradicsomkonzerv

20 barnacukor

3 db tojás

20 dkg liszt

fél evőkanál sütőpor

fél kávéskanál őrölt szerecsendió

fél teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál őrölt fahéj

10 dkg dió

1 csipetnyi só

Krémhez:


40 dkg mascarpone sajt

15 dkg fehér csokoládé

fél citrom lereszelt héja

2011. szept. 12. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Csinál paradicsomlevet, csak össze kell vágni paradicsomokat és feltenni főni (vizet se kell rá tenni és sót se), amikor már szétfőtt, akkor le kell passzírozni, még forrón befőttes vagy más üvegbe tenni (lényeg, hogy üvegből legyen és jól záródjon), és akármeddig eláll.

Pár üvegnyi biztos lesz belőle, később főzhetsz levest vagy paradicsomoskáposztát belőle.

Nagymamám minden évben csinál vagy 15-20 liter paradicsomlevet:)

2011. szept. 12. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!