Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Panellakás konyhájában is...

Panellakás konyhájában is lehet jó minőségű sajot késziteni?

Figyelt kérdés
Ha igen tejoltót, sajtkultúrát stb. hol érdemes beszerezni
2011. szept. 14. 15:44
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi sajtot
2011. szept. 14. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Hogy milyen lesz a minősége, azt én nem tudom, de nem túl kicsi a hely az ilyesmikhez egy panelban? A legtöbb helyen, ahol eddig jártam panelban, a konyha tényleg csak egy pici kis lyuk volt.
2011. szept. 14. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
nem, nem megoldható. kényelmes, szellős hővös, hely kell hozzá.max egy-két adag krémsajtot tudsz előállítani, ami, ha kellően lecsöpögött azonnal a hűtőbe teszed és hamar elfogyasztjátok.
2011. szept. 14. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Ettől féltem, hogy kicsi lesz ehhez a konyha (az egész lakás 55nm.)A krémsajt készités sem rosz ötlet Te hogy csinálod???
2011. szept. 14. 17:06
 5/7 anonim ***** válasza:

sajnos én is csak olvastam róla, a G-be megtalálod, arra emlékszem, hogy nem kell hozzá semmi oltóanyag.

sok sikert, ha Te megpróbálod.

üdv.

2011. szept. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a következőképpen készítem a sajtot, ami csak néhány napig áll el a hűtőben, de mi nagyon szeretjük.


2 liter házi tejet felforralok egy edényben. Mikor felforrt, elzárom alatt a gázt, teszek bele 1 evőkanál sót és két evőkanál, 20%-os ecetet. Ha azt látom, hogy az ecet hatására kicsapódik a savó és túrós, körömnyi darabok úszkálnak az edényben, akkor egy nagyobb levesszűrőbe öntöm. Aztán fogok egy textilpelenkát (kicsi gyerekem van, így a sűrű szövésű konyharuha helyett használom, tökéletes), abba beleborítom a szűrő tartalmát, majd jól megszorítom a ruhával, nagyjából kerekded formára. Akkor kötök rá egy csomót, azon átfűzök egy fakanalat és éjszakára felakasztom csöpögni. (Én a turmixgépre szoktam tenni, pont elég széles a szája, és magas az edény fala). Másnap ott a sajt. Jó csak úgy magában is vagy rántva (végre nem folyik ki). Most kísérletezem a snidlinges változattal.

De az az igazság, hogyha igazi, kemény házi sajtot szeretnék enni, akkor elsétálok egy idős nénihez, aki mennyei, kemény házi sajtot készít. Füstöltet is, de annak 800 Ft kilója, az enyém meg 300 Ft-ból megvan, és ha jó a tej, akkor olyan 60-70 dkg lesz 2 liter tejből.

2011. szept. 14. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a receptet is kiprobálom.

:)

2011. szept. 15. 11:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!