Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a tepertő? Csak disznóhú...

Dopli kérdése:

Mi az a tepertő? Csak disznóhúsból készülhet, vagy másból is?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sült bőr+háj.

Eleve nem húsból készül, és készülhet akár libából is.

2011. dec. 5. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

sült bör-háj.

ami lehet sertés,kacsa,liba,

2011. dec. 6. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

zsírszalonna kisütve, disznóból.van bagyobb drabos, húsos változata is, az a pörc.

szárnyasok háját is ki lehet sütni, de igencsak kevés töpörtyűjük marad.

mindegyik nagyon finom, megsózva, egy kis lilalhagymával, vagy savanyú uborkával, puha kenyérrel:))

2011. dec. 6. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
*... nagyobb, darabos:)
2011. dec. 6. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
A tepertő vagy töpörtyű bőrös, vagy bőr nélküli zsírszalonnából készül, hájból nem. A zsírszalonna stabil anyag, a belőle készült töpörtyű ropogós, belül levegős, kellemes ízű és kinézetű étel. Ezzel szemben a háj puha, alaktalan, könnyen szétmálló zsírszövet, abból a töpörtyű csak egy lötyögős, puha, tömörebb zsírpárnácska, ami ugyan fogyasztható, de meg sem közelíti a zsírszalonnából sütött töpörtyű minőségét. Általában sertésből, kacsából és libából készítenek töpörtyűt.
2011. dec. 7. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:
69%
A 3.és5. válasz a helyes együtt száz százalék.
2011. dec. 7. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
100%
Évente kb. 15-20 disznóvágás van nálunk itthon, így bizton állíthatom neked, hogy - ahogy az előző válaszoló is írta - a 3. és az 5. válasz tökéletes. Még annyit hozzátennék, hogy a tepertő "mellékterméke" a zsír, amit kenyérre is kenünk, vagy (ha nem olajat használunk) a pörkölt alá is teszünk.
2011. dec. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi rendszeresen veszünk bőrös liba- vagy kacsahájat. Az a legjobb. Tepertő (töpörtyű) abból lesz jó, van van bőr és némi hús is. Ha mindez kevés, akkor leginkább csak zsír lesz. Pegig én imádom a libatepertőt, de elég ritkán lehet olyan bőrös hájat kapni, amiből sok tepertő lesz, így állandóan van libazsír, és szinte sose tepertő.. :)
2011. dec. 11. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
92%
A libaterpertő, zsenge hagymával , pirítóként a kulináris élvezet4k csúcsa
2011. dec. 11. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 potyike ***** válasza:
92%
A halászok tudják,hogy kövér halból is lehet tepertőt sütni(ponty,harcsa hasaalja)hagymával,friss kenyérrel azonnal elfogy.Ezeket a kövér részeket soha nem rántjuk,nem tesszük a paprikásba,nem sütjük,így senki nem szereti.
2011. dec. 12. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!