Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell mikróban párolt...

Hogyan kell mikróban párolt rizst vagy tarhonyát készíteni?

Figyelt kérdés
Csak sima mikróm van,ami nem grilles,csak melegítésre használom.

2012. febr. 6. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem bevált, hogy egy edénybe belemérek rizst, meg kétszer annyi vizet, összekeverem, megsózom (a vizet megkóstolva kicsit sósnak kell érezni, akkor lesz jó). Lefedve berakom a mikróba és a legnagyobb fokozaton melegitem, amig a viz forrni kezd. Utána még alacsony fokozaton legalább 5 percig járatom, utána - még mindig letakarva - várok fél órát, mire beszivja a vizet.

A tarhonyát hasonlóan csinálom, csak ott két és félszer annyi vizet veszek hozzá.

2012. febr. 6. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy a rizst beáztatom tíz percre. Utána felteszem jénaiban kétszeres mennyiségű vízzel, kicsi olajjal, sóval, kevés borssal. Egy pici fej hagymát is szoktam beledobni. 10 percig fő a legnagyobb fokozaton, utána megkeverem, 5 percig pihentetem, majd újabb 5-10 percre visszateszem párolódni.
2012. febr. 6. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 doboszoli ***** válasza:
A rizs OK., de a tarhonyát nem tudom pirítás nélkül elképzelni.
2012. febr. 7. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A tarhonyát is lehet mikróban, elöször pici olajjal/zsirral megpiritani - max fokozat, 1-2 perc, de nem égjen meg, utána füszerezni, vizet hozzá, majd felforralni és letakarva várni, amig beszivja a folyadékot.
2012. febr. 7. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Lehetni lehet, de én szeretem látni, hogy mikor "pergős".

Drága nagyanyám "pergős targonyának" nevezte. Imádtuk.

2012. febr. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!