Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Minden méz besűrűsödik egy...

Minden méz besűrűsödik egy idő után?

Figyelt kérdés
Január elején vettünk házi mézet, de már pár hét után elkezdett besűrűsödni. Máskor is jártunk már így, akkor azt gondoltuk, hogy nem jó minőségű. Ez lehet a baj, vagy a jó fajta méz is ezt csinálja?
2012. febr. 11. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak az igazi méz sűrűsödik be. Gondolom vegyes virág mézről van szó és nem akácról. Ha a boltban látsz mézet és az alján "leűll" a cukor, akkor nem igazi mézről van szó, mert a hozzáadott kristálycukor válik ki.

Ezt a méz besűrűsödés dolgot a méhészek most már meg tudják oldani: tesznek bele sűrűsödést gátló vegyszert.

Így tehát vehetsz méhésztől olyan mézet is ami nem fog besűrűsödni soha.

Szóval, csak megbízható helyről venni!

2012. febr. 11. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A méz viasztartalmától függ - azaz, hogy milyen virágból gyűjtetett.

Állítsd melegvizes lábaskába, és lassan! melegítsd! Ne forrald, mert azzal veszítene az értékéből. Mikróval is megolvasztható, de az sem használ neki.

A méz ikrásodása természetes jelenség,ettől ugyanolyan"jó"! Csak nem csöpög.

2012. febr. 11. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ételbe még jobb is, mert könnyebb kimérni. Amennyit a kenyérre teszel, annyit olvassz meg! Egy ideig folyékony marad.
2012. febr. 11. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
A férjem méhész, és bioméhészetünk van. Az IGAZI méz kikristályosodik(hárs, vegyes, virág, napraforgó, repce). Az akácmézre ez nem nagyon jellemző, de a z összes többire igen. Ez egy természetes folyamat, nem lehet ellene semmit tenni, az lenne a baj, ha nem sűrűsödne be(mint a boltokban), mert akkor nem méz van benne, hanem mindenféle mesterséges adalékanyag.
2012. febr. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden méz besűrűsödik egy idő után, általában a vegyes virágméz az akár 1-2-hét után besűrűsödik, míg az akác méz akár évekig, sőt 10-15-évig is folyékony maradhat, de van amikor még az akác is besűrűsödik de az sokkal hosszabb folyamat. Az igazi méz sűrűsödik be, az az igazi méz. Általában a méz folyékony halmazállapotú, de idővel fokozatosan elkezd sűrűsödni és cukrosodni. Persze nem mindegyik fajta méz sűrűsödik egyformán gyorsan. Például az akácméz az egyik legkésőbb sűrűsödő fajtája a méznek, ez marad a legtovább folyékony.

Ha háztól veszed az általában jobb és olcsóbb mint a boltban lévők. Bár van olyan bolt is akik ugyan úgy házi mézet nagy tételben felvásárolják és azt adják el a boltokban.

Nekem a párom és szülei, családjuk méhészkednek. Innen tudom.

2012. febr. 11. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!