Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tésztára milyen zöldséges...

Tésztára milyen zöldséges vagy sajtszószokat szoktál készíteni? És hogyan?

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sima sajtszószt szoktam:

5dkg vajat felolvasztok egy lábasban, mikor már forr, akkor teszek hozzá egy evőkanál lisztet, és zsemlebarna rántást készítek belőle. Felöntöm fél liter tejjel, és kevergetve addig főzöm, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor beleszórok 2-3 marék reszelt vagy morzsolt sajtot, ami lehet trappista, mozzarella, parmezán, kék sajt, füstölt sajt, amit szeretsz. Addig kevergeted, amíg felolvad benne a sajt, és már tálalhatod is a főtt tésztával.

2012. febr. 28. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

gomba vadasan:

egy közepes fej hagymát megpárolok zsiradékon, ráteszek fél kiló szeletelt gombát (nem vékony szeletkéket, inkább falatokat) sózom, borsozom. 2-3 közepes sárgarépát hasábokra vágok, a gombához teszem, és még teszek bele 2-3 babérlevelet is. ha a répa félpuha, akkor egy fél citromot héjastól karikára vágok és azt is beleteszem a gombás raguba. ha a citrom is megfőtt, kiszedem, és a babérleveleket is.

leszórom 3 ek. liszttel, és kevés hidegvízzel mártás sűrűre keverem.

felöntöm főzőtejszínnel, vagy tejföllel.

a tejszín mehet bele közvetlenül, a tejfölt egy kis szafttal ki kell keverni hőkiegyenlítés céljából, hogy ne kapja össze a forró szósz.

én egy kis mustárral és kevés cukorral is ízesítem.

kellemes savanykás pikánsnak kell lennie. bármilyen kifőtt tésztával, rizzsel, krokettel, zsömlegombóccal nagyon finom.

2012. febr. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Zöldségből a vadas marhahús mártását szoktam készíteni.

Amikor a hússal nem akarok időt tölteni, akkor:


Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, belekavarom a karikára szelt répát-gyökeret, sót, borsot, babérlevelet és 1-2 húsleves kockát teszek bele. Kevés vízzel felengedem és puhára párolom.

Majd összetöröm, tejfölbe elkevert liszttel sűrítem, pici cukor és mustár bele.

Kb. 20 perc alatt kész (mire a tészta is megfő).

2012. febr. 28. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Én fokhagyma mártást szoktam csinálni. Én nagyon szeretem.Egyszerű.

-Fokhagyma (krém ,granulátum nem jó)

-liszt 2-3 evőkanál

-cukor

-só

-bors

-étolaj

A fokhagymát nagyon apróra daraboljuk ,megpirítjuk a felét az olajon inkább csak megforgatjuk .Majd lisztes habarásként bekeverjük ,jöhet a cukor ,só bors és a fokhagyma másik fele.

(A dédimamám csinált ilyet a 2 világháború idején)

-tészta tetejére

-olcsó és nagy valószínűséggel minden van otthon hozzá:)

2012. febr. 28. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Jól hangzanak, köszönöm!
2012. febr. 29. 20:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!