Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Teljes kiőrlésű kenyér okozhat...

Teljes kiőrlésű kenyér okozhat hasmenést?

Figyelt kérdés
1 hete váltottam fehér kenyérről teljes kiőrlésűre. Mást nem változtattam az étrendemen. De 3 napja hasmenésem van. Okozhatta a tk. kenyér? Vagy valami vírus van terjedőben?
2012. márc. 28. 17:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Kimondottan hasmenést (megeszel valamit és azonnal kijön), nem. Sűrűbb wc-re járást és kicsit (kicsit!!) lágyabb székletet okozhat, mert sok benne a rost.

Nálam nem okozott semmit, csak bélfájást.

2012. márc. 28. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
igen, a a benne lévő rostok felgyorsítják az anyagcserét. később majd beáll.
2012. márc. 28. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Mi is azt esszük, de nincs hasmenésünk, vírus az van most hányásos és hasmenéses is.
2012. márc. 28. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
18%

*felgyorsítják az anyagcserét


Az anyagcserét azt baromira nem. Az ugyanis adottság, amit tönkre lehet tenni pl. koplalással, de sokat javítani rajta nem igazán.

2012. márc. 28. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
embere válogatja...van akinek felgyorsítja, van akinek a szilvalekvár tejjel sem...
2012. márc. 28. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Okozhat...


Én a házilag sütött kenyérrel voltam ugyanígy!


Szerintem nálad is az van, hogy érzékeny vagy az élesztőre!


Nem mindegy, hogy por élesztő van a kenyérben, vagy rendes.


Nameg a lisztekbe is ki tudja miféle anyagok kerülnek.



Legjobb lenne kenyér nélkül élni, csak nem engedhetem meg magamnak sajnos, hogy helyette napi egy kiló túrót egyek.

2012. márc. 28. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Az élesztős is baromságokat beszél.
2012. márc. 28. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

A válaszíró 76%-ban


Te aztán tudod, emiatt dobtam ki a kenyérsütőgépet!


Bármilyen receptet próbáltam, nem volt jó, pedig megsült rendesen!

2012. márc. 28. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A liszttel meg nem lehetett probléma, mert ugyanabból ha süti készült akkor meg nem volt semmi gond.


Akkor mi marad?


Csakis az élesztő!

2012. márc. 28. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:

A kenyérsütő gépben készült a süti is? :)


A kérdésre válaszolva:


Sok növény van olyan aljas, hogy a magjai héjában vagy felületén valamilyen hashajtó anyag van, mivel így szaporodik: Az állat megeszi a magot, a mag pedig igyekszik minél kevesebb időt sósavban tölteni, végül pedig kipottyan valahol egészen máshol, hogy új nemzedéket alapítson.


Hogy konkrétan a búzánál és a rozsnál mennyire van így, azt nem tudom. De a jelenség létezik és tuti volt oka, hogy az őseink legyalulták róla a héját.


Szerintem egyél mindig másfajta kenyeret, lehetőleg mindig más forrásból. Így az adalékanyagok sem ölnek meg.

2012. márc. 29. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!