Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sajtlevest meg lehet csinálni...

Sajtlevest meg lehet csinálni nem édesre?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 19. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
??? édes sajtlevest még nem ettem. A hagyma miatt gondolod?
2012. ápr. 19. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom mitől de az egésznek édeskés íze van. Leírnád h te hogy csinálod??
2012. ápr. 19. 00:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem fogyókúra miatt. Egyszerűen nem jön be így annyira. Amúgy finom lenne, de inkább a sós leveseket kedvelem.
2012. ápr. 19. 01:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Miután nem kell bele cukor, egész könnyen meg lehet csinálni sósra. :)

Először a levet szoktam megcsinálni.

Vagy egy világos vajas rántással indítok, és azt húzom fel vízzel, tejjel, tejszínnel, mikor hogy, ahogy épp gondolom. Ha keveset csinálok, tisztán tejből is szoktam. Vagy fele tej, fele víz, és dúsítom egy kis tejszínnel.

Vagy először odateszem főni a folyadékokat, (tej, víz, tejszín) és utána sűrítem sima lisztes kötéssel (liszt+víz) vagy keményítővel (keményítő+víz).

Ízesítés: só fehér bors, kis szerecsendió, (és ha szereted, v.milyen ételízesítő, leveskocka, stb.)


Az első verziót azért nem szeretem, mert a rántásba is kell zsiradék, meg a sajtból is sok kiolvad, és a végeredmény esetleg túl zsíros leves lesz. A sima kötésbe meg nincs zsír.

A reszelt sajtot ezután teszem bele a levesbe, mert ha az elején beleteszem, pillanatok alatt le tud égni, ott kell állni mellette, és kavargatni. Szóval praktikusabb a vége felé belerakni.

Sajtból mindenképpen kell füstölt sajt, az a lelke, az adja meg a karakterét. Azon kívül más natúrabb sajtot szoktam még beletenni, a dúsítás, és tartalmasság miatt. Trappistát, vagy v.milyen ömlesztett tömlős sajt is jó.

(ezekből ízesítettet is tehetsz, ha szereted, én nem szoktam, szerintem max a tejszínes illik hozzá.


Utánízesíteni mindenképpen kell, hiszen a sajtok megváltoztatják az ízeket, ezért az elején inkább óvatosan ízesíts.

Amitől még kicsit édes lehet: Édeskés sajt volt benne, használj kimondottan sós, vagy natúr sajtokat.

A liszt, használj keményítőt, vagy több sajtot a sűrítéshez.

Ételízesítőben található cukor, és szárított zöldségek miatt, használj simán sót.

Sok sikert.

2012. ápr. 19. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia Kérdező! Én sajtszószt próbáltam meg csinálni és egyre édesebb lett pedig sóztam és sóztam... Én még nem jöttem rá a titokra :D
2012. ápr. 19. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Kevés zsíron vöröshagymát megdinsztelek. Felöntöm vízzel,sót,borsot teszek bele és addig forralom,amíg a hagyma is megfő. Házi tejföllel vagy főzőtejszínnel vékony habarást készítek, Behabarom vele a levest. Tojássárgáját jól kikeverem tejföllel,és a levesbe öntöm.és jól elkeverem,de ezzel már nem főzöm. A tányérokba teszek reszelt sajtot,és arra merem a forró levest.
2012. ápr. 19. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A sajtleves édeskés ízű. A sajttól függ, hogy édesebb vagy egy kicsit sósabb lesz a levesed. Tehetsz bele fokhagymát és amikor kész sózhatod.
2012. ápr. 19. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat
2012. ápr. 19. 09:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!