Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Répalé tartósitása télire?...

Répalé tartósitása télire? NEm fagyasztva

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:

MEg lehet próbálni nagyon alaposan kifözött csavaros tetejü üvegben eltenni. A répalét majdnem forrásig heviteni (esetleg fel is forralhatod, de úgy kevesebb vitamin marad benne), és még forrón az üvegekbe töltöd, azonnal lezárod és száraz gözbe teszed. (Ez azt jelenti, hogy az üvegeket szorosen egymás mellé teszed egy dobozba, nagy edénybe, stb. körberakod újságpapirral, takarókkal, vagy bármi mással, ami höszigetel, ugyanigy le is takarod, és így vagyond, amig kihül.

Én gyümölcsléket teszek el ilyen módon, nekem el szokott állni. Tartósítószert nem használok semmihez.

2012. szept. 17. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel csinálsz répalét? Sok répa kell hozzá? Finom,megéri?
2012. szept. 17. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Semmit nem teszel a tetejére nátriumbenzonát semmit? És igy is eláll?

Most próbálom először megirom mi lett az eredménye :) gyümölcscentrivel csinálom,majd lemérem a zöldséget gyümölcsöt és megirom mennyi lett belőle :)

2012. szept. 17. 12:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm :)
2012. szept. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok, és TÉNYLEG semmit nem teszek rá. Nekem eláll, ha az alapanyag jó minöségü (mert túltrágyázott, mert egyszer már megjártan vele), és nagyon tisztán dolgozik az ember.
2012. szept. 17. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Kész vagyok :) 2,5kg répa és 1kg alma nem tudtam többet pucolni de almából több kellett volna de nem volt,másfél liter jött ki belőlük! Ha mégis megromlana akkor 1hét mulva már látható igaz? Nagyon szépen köszönöm a segitséget :D
2012. szept. 17. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:

1. az internet a te barátod :-)

2. nemrég olvastam almabor tartósítás témában, hogy fel kell hevíteni bizonyos hőmérsékletre ott bizonyos ideig hőn tartani (remélem ezt önállóan is meg tudod keresni az interneten), utána némi tartósítószert is bele tenni (szalicil, vagy benzoesavas nátrium, mindkettő kapható mindenütt) végül palackozni, akkor két évig eláll.

3. a hőkezeléssel kapcsolatban vedd figyelembe, hogy a vitaminok többsége 72 Celsius fokon felüli hőmérsékleten denaturálódik (elpusztul).

4. én nem tartósítok olyan zöldség-, gyümölcs levét ami egész évben frissen kapható és olcsó, hanem ha kedvem szottyan akkor frissen készítek pillanatok alatt (van egy ilyen gyümölcslé gyártó daráló-centrifugám)

2012. szept. 19. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 acca2 válasza:

Én a savanyúságot és a befőttet mindig tartósítószer nélkül rakom el a következő módon: van a zöldség vagy gyümölcs jól megtisztítva üvegbe rakom ráöntöm az ízlés szerinti tartósítószer nélküli lét és új lapkával lezárom az üveget.

Utána be a sütőbe 100 fok fölé 10-15 percre és kész. (nem kell dunsztolni)Eddig egy sem buggyant meg!

2012. szept. 21. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!