Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miből van a medvecukor?

Miből van a medvecukor?

Figyelt kérdés

[link]


Ez a fekete.


Kóstoltam már, de bevallom, kegyetlen rossz volt, az ízét és az állagát a cipőtalphoz hasonlítanám....


Egyáltalán milyen íznek kellene lenni? mert ez keserű rághatatlan volt..


2013. márc. 19. 23:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

medvébőőől :)


amúgy édesgyökér-kivonatból és szerintem is undorító :)

2013. márc. 19. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapanyaga az édesgyökér-kivonat, valamint gyakran az ánizsolaj. Világszerte számos színbeli és ízbeli változata ismert, attól függően, hogy milyen adalékokat tartalmaz.

A gyártás során az édesség összetevőit vízben feloldják, majd 135 °C-ra melegítik . Ezt követően egy tartályba öntik, ahol keményítőporral keverik össze. Miután a massza a megfelelő szilárdságúra keményedett, a tartály oldalán levő nyílásokon kipréselik, így kapja a cukorka a jellegzetes hosszúkás, bocskorszíjra emlékeztető alakját. A kész cukorkát méhviasszal permetezik le, hogy fénylő hatást érjenek el.

2013. márc. 19. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
na az ánizst nem is tudtam...nemcsoda hogy a hányinger tör rám tőle, mindig az abszint jut eszembe arról :)
2013. márc. 19. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

És mire jó ez a cukor?

Mert ízre katasztrófa, és nem azért mondom, mert szimplán nem ízlik, hanem komolyan olyan, mint egy lebontott cipőtalp....de még szagra is.

2013. márc. 19. 23:27
 5/14 A kérdező kommentje:
Más színbe is kóstoltam már...ugyanez a véleményem.
2013. márc. 19. 23:28
 6/14 anonim ***** válasza:
A medvecukor gyógynövénycukor nem az íze miatt csinálják hanem a hatása miatt.
2013. márc. 20. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Liquiritiae radix néven hivatalos drog. A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom-görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya-sérülések esetén. Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt gyomor- és nyombélfekély kezelésében, ezen kívül erősen édes íze miatt ízjavítóként használják.
2013. márc. 20. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Pedig anyám azt mondta,hogy gyerekkorába ezt ették a kölkök,szerinte finom!Fúj!Meg a krumplicukor is!Váh
2013. márc. 20. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

nekem ízlik. meg a krumpli cukor is.

17/L

2013. márc. 20. 05:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Én szeretjük!
2013. márc. 20. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!