Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől olyan nagy szám a...

Mitől olyan nagy szám a muffin, a formája miatt? Mennyivel különb egy piskótánál?

Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,hogy nagy szám-e,de vitathatatlan előnye,hogy csak egy edényt kell vele összekoszolni,és nem minimum hármat,mint a piskótánál.
2013. márc. 23. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért kellene többet összekoszolni?
2013. márc. 23. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tojás sárgáját,fehérjét külön edényben,plusz a tepsi,amiben megsütöd.A muffin meg általában mindent bele tészta,és a papír miatt a sütőedény sem koszolódik.
2013. márc. 23. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak a formája miatt, mert ilyen nassolható. Sokan előnyben részesítik az olyan sütiket/édességeket, amit csak úgy felkapsz és megeszel.
2013. márc. 23. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A tésztája teljesen máshogy készül, más íze van, és sokkal nehezebb elrontani, mint a piskótát.
2013. márc. 23. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Csesznok Anikó válasza:
Jogos a kérdés, már bennem is felmerült.
2013. márc. 28. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis történet keretében próbálom megvilágítani a dolgot, előrebocsátva, hogy férfi vagyok, két kisfiú apukája.

A márciusi váratlan havazások miatt általában korábban keltem mint nyáron szoktam, hogy a kocsibeállókról és a ház falától el tudjam lapátolni a havat. Az egyik reggel hamarabb befejeztem mint gondoltam, és maradt 25 percem szabadon felhasználható. Mivel a héten már a gyerekek emlegették:


A muffin mellett döntöttem.


Bekapcsoltam a sütőt.

Elővenni az alapanyagokat 2 perc. A vajat megolvasztani, tojásokat feltörni, folyékonyakat habverővel veretni összesen 3 perc. Szilárd összetevőket mosott mazsolával hozzákeverni 1 perc. Szilikonformába kanalazni 2 perc.

Betettem a sütőbe, és elindultam mosakodni és borotválkozni. A sütő a beállított 10 perc után csipogott, de úgy láttam, kell még sülnie egy kicsit, így ezen a reggelen a kávét is én főztem.

A muffinok szépen sikerültek (a piskótával ellentétben nem lehet elrontani) és kivettem hűlni őket.

Aznap a gyerekeket nem kellett ki imádkozni az ágyból, mert a finom illatra maguktól kitódultak az étkezőbe :-)


Szóval igénytelen tészta a konyhatechnikai műveletekkel szemben. Nem húzza le a mazsola, vagy a meggy, vagy a csokidarabka - ha ezek szerepelnek a tésztában, akkor is feljön. 20-25 perc alatt nulláról indulva, sütéssel együtt készen van. Nem szabad jól kidolgozni, csak össze kell dobálni az alapanyagokat (no azért külön a folyékonyakat és külön a szilárdakat). Nem kell félni, hogy a durva kavarástól összeesik a hab - mint a piskótánál.

Főszempont: a gyerekeim imádják!

2013. márc. 29. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!