Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kavehoz es cappucinohoz...

Kavehoz es cappucinohoz mennyire kell a tejet habositani?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=i4xTz_OwlSQ

Ezt a videot megneztem, es nekialltam en is.

Megvolt az espresso, es felhabositottam a tejet is, viszont amikor raontottem akkor valamit elrontottam mert a teteje teljesen egyszinu lett. Lehet az volt abaj, hogy eloszor magasabbrol kelelt volna ontsem, majd kozelitsem, viszont a tej is nagyon habos lett es lehet az volt a baj.

Cappucinonak tokelete volt mert a vegen meg ra is tettem kanallal a habot es nagyon szep lett.

Viszont ha ilyet akarok mint a videoba, akkor csak gozoljem a tejet, tehat vastagodjon meg, es ne legyenek nagy buborekok, vagy hogyan kell csinalni?



2013. jún. 12. 14:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Na akkor.


A csávó a videóban nem cappuccinót csinál, hanem lattét. Magyarán tejeskávét.


A cappuccinóhoz 1 rész eszpresszó kell és 1 rész forró tej, majd 1 rész tejhab, ami a TETEJÉRE megy.


Az amerikaiak sokszor nem tudják, mi a különbség a cappuccino és a latte között, szóval az ilyen youtoube-os videóknak nem feltétlenül kell hinni. A lattéba egyébként hagyományosan több tej kerül, mint a cappuccinóba, "vizesebb" ital.


Egyébként igen, azért nem lett jó a mintád, mert alacsonyról öntötted - direkt ki is emeli a srác, hogy magasról kell. A tejet pedig valóban gőzölni kell, vastag tejhabot készíteni, nem pedig nagy buborékosat.

2013. jún. 12. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!