Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet berakni a...

Miért nem lehet berakni a meleg ételt a hűtőbe?

Figyelt kérdés
2013. jún. 26. 23:06
 1/10 anonim válasza:
20%
Próbáld ki és megtudod.
2013. jún. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
26%
Miért ne lehetne? Max tönkremegy a hűtőd.
2013. jún. 26. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Hidegben a bacilusok inaktívak, nem, vagy csak nagyon lassan szaporodnak - innen a hűtő funkciója, ezért romlik meg lassabban a hűtőben tartott kaja.


Meleg ételt azért nem szabad berakni a hűtőbe mert felmelegíti a körülötte lévő, régebben ott tartott ételt/italt és azokon elszabadulnak a bacilusok. Ennyi a történet, a hűtőnek és a meleg kajának sem lesz amúgy semmi baja.

2013. jún. 26. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a párolgó étel gőze lecsapódik a hűtő falán és eljegesíti és feleslegesen is terheled,mert több hőt kell elvonnia.
2013. jún. 26. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
2013. jún. 26. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A hűtő elektromos áramot fogyaszt a hűtéshez. Minél melegebb ételt teszel bele, annál több energiát (azaz pénzt) igényel a lehűtése.

Régebben a jegesedés miatt is gond volt, mert gyorsabban jegesedett a hűtő, a maiaknál legalább ez a probléma nincs :)

2013. jún. 26. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
Szépen lefolyik a hűtőd és takaríthatod. A többit nem ismétlem.
2013. jún. 26. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Nem akarom betenni, csak érdekelt, hogy miért nem szabad! :)

2013. jún. 26. 23:39
 9/10 Salx Narval ***** válasza:
Én sem a hűtőt féltem, hanem a hő hatására felmelegedő többi élelmiszert. Kisebb adag langyos ételt én is beteszek, de forrót, vagy nagyobb mennyiséget soha.
2013. jún. 27. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

1. Ha a meleg ételt födő nélkül teszed be, akkor az eredményt már előttem sokan leírták

2. Ha még be is borítod, mielőtt lehűlne, akkor könnyen be is savanyodik az ételed, mivel a benne levő hő nem tud kiszállni belőle, csak visszacsapódni, amely rontja az élelmiszer minőségét.

2013. jún. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!