Milyen az igazi retes?
Nem igazán lehet rájönni a kérdésből, hogy ez a rétes már megsült-e?
Ha igen, akkor lehet vastagnak néz ki a tészta, de habkönnyűnek kell lennie és sok-sok rétegnek és a rétegek közt levegőnek. Egy frissensült rétes súlyának több mint a 90%-a kell, hogy a töltelék legyen! Térfogatra lehet vastag a tészta, de könnyű és réteges legyen!
Cigarettapapír vékonyságú lapok közé töltött bőséges mák, sok tejföllel, zsírral megöntözve, némi citromhéjjal, esetleg magozott meggyel tuningolva, tűzforrón tálalva.
Nekem.
Pontosan, két fajta rétes van, az egyik rétestészából, a másik meg gyúrt tésztából. Azt tartod igazinak, amelyiket otthon anyud csinált. :)
Ha a franciák által kreált Larousse szótárban megnézed, a rétes osztrák sütemény. Ezt csak azért mondom, hogy ha valaki nagyon verné magát, hogy de a vékony az igazi... és nyugaton még árulnak réteslapot, amit valahonnan ex-Jugoszláviából hoznak, nagyobb és vastagabb, mint ami nálunk van. Na, az is rétes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!