Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miből van a japáőn onigiri étel?

NathanSzerver kérdése:

Miből van a japáőn onigiri étel?

Figyelt kérdés
Találok róla valami magyar leírást valahol, esetleg azt hogyan kell elkészíteni?Ha valaki le tudná írni annak nagyon örülnék.

2013. okt. 11. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Csak rizsből és algából áll.


Megformálod a főtt rizst aztán köré teszel egy algalapot. Ennyi! :)

2013. okt. 11. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

képet elfelejtettem linkelni itt is van:

[link]

2013. okt. 11. 16:32
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ ezt pontosan hogy is kell csinálni és hol lehet algalapot venni/szerezni? Bocs nagyon kezdő vagyok az ilyesmikhez de köszönöm a válaszodat és elnézést, hogy ilyen ügyetlen vagyok, de tényleg az első alkalom, hoogy valami külföldi étel így megtetszett. És még egy utolsó kérdés, ezeket lehet valahogy ízesíteni?
2013. okt. 11. 16:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, vannak ízesített verziók :) Tengeri halak, savanyú szilva (nem tudom, hogyan lehet magyarul mondani és konkrétan mi az, de a japánok szeretik), s gondolom, csomó egyéb is lehet benne.

Algalapot ázsiai boltokban lehet kapni.

2013. okt. 11. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Am köszönöm és körülbelül milyen árban vannak ezek az alga lapok?
2013. okt. 11. 16:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit a fentiek nem mondtak el, hogy az a finom, ha a rizs egy kicsit sós. Vagy amikor készíted a gombócokat (háromszögeket), kicsit megsózod, vagy teszel magad mellé egy tálkát, amibe sós vizet teszel, és úgy formázod meg a rizst, hogy abba mártod előtte a kezed. Fontos ugyanis, hogy vizes kézzel csináld, mert különben rátapadnak a rizsszemek a kezedre.

Az onigirinek az a lényege, hogy egy nagyon egyszerű étel, én kint Japánban nagyon sokat ettem (csináltunk is), nagyon sokat lehet vele variálgatni. Az alga is elhagyható, amikor nagyon csórók voltunk, akkor csak sima sós rizset formáltunk háromszög alakba, és azt ebédeltük :D Itthon, ha csinálok, akkor is alga nélkül szoktam, és bele vagy tonhalkonzervet teszek (pici majonézzel elkeverve + néha uborkával), vagy ha már elmész egy ázsiai boltba norit venni (ez az algalap), akkor érdemes utánakérdezni egy olyan dolognak, amit úgy hívnak: furikake. Ebből nagyon sokféle van, a rizst lehet vele ízesíteni. Japánok nagyon sokszor csinálnak ugyanis olyan onigiriket, hogy nincs bennük semmi töltelék, csak a rizst összekeverik ilyen furikakéval, és utána onigirivé formázzák.

2013. okt. 12. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm szépen a leyrást, majd utánanézek merre van Pécsett erre ásziai bolt.
2013. okt. 12. 13:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha a you tube-ba beadod, akkor elég sok videó van, ahol az eredeti elkészítési módot mutatják be.
2013. okt. 12. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!