Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sertés mely részéböl készíti...

A sertés mely részéböl készítik: a véres hurkát? a kocsonyát? a tepertöt? a disznósajtot?

Figyelt kérdés
2013. nov. 7. 14:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

No lássuk csak.


Véres hurka: a megfőtt véréből. Kocsonya: Csülke (lába), feje, farka. Tepertő: Zsírjából (bőr és az alatta lévő réteg), Disznósajt: Fejhús, füle, farka, porcok, (ebben nem vagyok annyira biztos).

2013. nov. 7. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ugye a hurka belsőségekből, leeső húsdarabokból, az abalében főtt mindenféléből készül, ennek a masszának egy részét fűszerezés előtt külön veszik, és hozzáadják a vért.

A kocsonya láb, fül, farok, bőr, esetleg csülök. Sajt fejhús, bőr, fül, belsőség.

2013. nov. 7. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit kijavítanám az elsőt: Nem megfőtt vért raknak bele, hanem nyerset. Főzve kicsit nehézkes volna egyenletesen hozzá adagolni, meg különben is úgyis megsütik aztán.

A tepertőbe meg nem kerül bőr, a Jó Isten sem bírná elrágni, az csak zsír.

2013. nov. 7. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a helyesbítést. :) Nálunk amúgy bőrrel sütik a tepertőt, imádom ropogtatni


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

2013. nov. 7. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Ebből is az látszik, hogy ahány ház, annyi szokás. A disznósajtban és a kocsonyában nagyjából mindenki egyet ért, de pl. a hurkát már nem készítik egyformán. Van aki pl. rizzsel készíti a véres hurkát, van aki ki nem állhatja. A májas hurka is lehet más és más különböző tájegységeken. Most hogy így vissza gondolok, tényleg szokott kerülni bőrös rész a tepertőbe.
2013. nov. 7. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Bizomány! Pláne ha töpörtyű az a tepertő! :-D
2013. nov. 7. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 doboszoli ***** válasza:
100%

Felénk:

-a véres hurka, zsíros húsokat, fejet, némi belsőséget (szigorúan máj nélkül), és kikevert, folyós vért tartalmaz.

Zsemlekockával autentikus, de rizzsel is készítik.

-a kocsonya alapanyaga a csülök, köröm, bőrke.Perverzebbeknek fül, farok. Füstölten, vagy nyersen, esetleg vegyesen.

-A tepertő frissen felaprított, kisütött hát-oldal-hasaszalonna. Bőrösen is süthető, de ilyenkor ragad mint a fene.

-a disznósajt fejhúsokból, nyelvből, szívből, veséből, kevés tokaszalonnából készül, amiket puhára főzünk, és szép vékony csíkokra aprítva fűszerezünk (só, bors, paprika, fokhagyma, majoránna), majd a derék coca kimosott gyomrába töltünk, újra főzzük, egy éjszakát préseljük, majd hideg füstre kerül.

2013. nov. 8. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A tepertőt a zsirjából készitik kisütve, a véres hurkába konkrétan a véréből ésmájából is kerül, a disznósajt pedig füléből-farkából, aprólékokból.
2013. nov. 10. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 doboszoli ***** válasza:
100%
Ja, de azért a disznósajtba a farkot nem erőltetném..))
2013. nov. 10. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Váradi Attiláné válasza:
Sziasztok . Mindent mondtatok a véres hurka készítéséhez de a zsemlét ki hagytátok na és egy kis tej is mehet bel
2013. nov. 12. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!