Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Olvastam, hogy a savanyú...

Olvastam, hogy a savanyú káposztát régen nem sóval készítették, hanem különböző fűszerekkel (só nélkül). Ismeri valaki ezt az eredeti, régi receptet?

Figyelt kérdés
Megírnátok nekem ezt a receptet? Előre is köszönöm!

2013. nov. 24. 17:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Régen is raktak bele sót. Az az egyik alapja neki.
2013. nov. 24. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Kérem, hogy a kérdésemre olyan emberek válaszoljanak, akik tudják arra a választ! Köszönöm!


Közben találtam egy receptet a neten:

Savanyú káposzta só nélkül recept

» 2,5 kg fehér káposzta

» 40 g szőlőcukor

» 2 citrom leve

» 1 l felforralt víz

» borókabogyó

» kömény

» kakukkfű

» szőlőlevél

» kapormag

Fehér káposztát finom csíkokra vágjuk, majd beletesszük a szőlőcukrot, citromlevet és a fűszereket, és elkeverjük. Cserépedénybe tesszük, és alaposan letapogatjuk. Felforralt és lehűtött vizet ráöntjük, egy ledörzsölt kővel leterheljük és 3 hétig szobahőmérsékleten hagyjuk.


Forrás: [link]


Valamint erre bukkantam:

"A fermentációt a káposzta levében természetesen előforduló tejsavbaktériumok indítják, míg a só megakadályozza más mikrobák kifejlődését. Kefirgomba hozzáadásával kiküszöbölhetjük a só használatát."


Forrás: [link]


Ám további recepteket, leírásokat is szívesen fogadok!

2013. nov. 24. 19:25

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!