Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van ALKOHOL a 7days-ben?

Miért van ALKOHOL a 7days-ben?

Figyelt kérdés

Ez ,hogy lehet?

Gyerekeknek is adják


2014. jan. 7. 08:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Valóban van benne:

"Kakaó és vaníliakrémmel töltött croissant.

Összetevők: búzaliszt, margarin (növényi zsír, víz, só, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), savanyúságot szabályozó anyag, (citromsav), aroma, tartósítószer: kálium szorbát, vaníliakrém töltelék 17 % (cukor, növényi olaj, víz, tejből készült tejsavópor, sovány tejpor tojássárgája por, alkohol, emulgeálószer (zsírsavak mono és digliceridjeinek tejsavészterei), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium difosztfát, foszforsav), stabilizátor (nátrium-karboximetil), aromák, tartósítószer:kálium-szorbát 0,1%, kakaós töltelék: 11 %, kakaó glükóz-fruktóz szirup, cukor, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aromák, tartósítószer (kálium-szorbát), cukor, stabilizátor, (zsírsavak mono- és digliceridjei), glükóz-fruktóz szirup, élesztő, sovány tejpor, só, aromák, szójaliszt, tartósítószer (kálium-propionát 0,1%)."


A vaníliakrémben van, egészen kevés (eleve a vaníliakrém 17%-a az egésznek, és abban is a 6. összetevő). Otthoni süteményekbe is szokás egy-két evőkanál sütőrumot tenni, és attól még nyugodtan ehetik gyerekek is, mert ez nagyon kicsi mennyiség. Ennek a croissantnak a magas cukortartalma szerintem ártalmasabb, mint az alkoholtartalma.

2014. jan. 7. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A vaníliaaromában (Dr Oetker) 28% alkohol van (szemben a rummal, amiben csak 7), én arra tippelnék hogy a gyártó is valami ilyesmi aromát használ.
2014. jan. 7. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alkohol elpárolog sütés közben, ennyitől még egy csecsemőnek sem lenne baja. Sokkal inkább aggódnék amiatt a pár tucat furcsa nevű vegyi anyag miatt, amit az alkohol mellett az ilyesmibe beletesznek...
2014. jan. 7. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
Előző véleményét osztom én is. Hogy állhat egy egyszerű croissant ennyi összetevőből?
2014. jan. 7. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Jó most ne csináljátok úgy mintha ti még nem ettetek volna :)
2014. jan. 7. 14:33
 6/9 anonim válasza:

Pedig én még nem ettem:-)

4-es

2014. jan. 7. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem ettem soha, müanyagokat nem eszem. (Ha valamit szeretnék, akkor saját magam sütöm, a legközönségesebb alapanyagokból: liszt, vaj, stb.)
2014. jan. 8. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát nekem se napi táplálék , de félévente egyszer a kezembe kerül, a nagy rohanásba , s akkor nincs időm sütkérezni :)
2014. jan. 8. 08:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is néha eszem ilyet, és szerintem nem lesz attól valami mérgező, mert sokféle alapanyagból készül. Azért ilyen hosszú a lista, mert nem csak annyit írnak rá, hogy pl. margarin, hanem annak az összetevőit is fel kell sorolniuk. Bizonyos dolgok meg az üzemi előállítást könnyítik meg (mint pl. a tojáspor vagy a tojáslé), de azok semmivel sem rosszabbak közönséges társaiknál. A tojáslé is sima tojás, csak már fel van törve és sok tojás össze van keverve. Drága lenne minden üzemben külön tojáshéjfertőtlenítő és feltörő gépet üzemeltetni.
2014. jan. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!