Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem igazán sikerül a csokidísz...

Nem igazán sikerül a csokidísz, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Próbáltam ilyen csokidíszeket csinálni, amiket zsírpapírra kell csurgatni különböző alakzatokban és ha kihűl leszedni és tortát meg egyebeket díszíthetünk vele.Az olcsó tortabevonó csokiból csináltam és nagyon törik!A csokit összetörtem, egy csöppnyi vizet öntöttem hozzá, hogy nehogy nagyon odakapja a hő, de valamiért elég nehezen kezelhető.Megkóstoltam ezt a csokit, elég fura, gagyi állagú érzem benne a növényi zsíradékot.A csoki minőségével lehet baj, vagy mi lehet?
2014. máj. 8. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Víz helyett próbáld meg tejjel. És valami jobb minőségű csokival.
2014. máj. 8. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Két hatalmas hiba van a módszeredben. Az egyik, amit te is tudsz, hogy nem csokoládét használtál (a növényi zsiradékos szeméttel egyvalamit lehet tenni: kidobni), a másik a víz, azt nem szabad csokihoz keverni, mert összeugrik tőle. Igazi csokoládét használj, nagyon alacsony lángon, kevergetve olvaszd fel, és ne keverj hozzá semmit. Minden nagy élelmiszerláncnál lehet kapni nagyon olcsó csokikat, amik ugyan nem kiemelkedő minőségűek, de tényleg csokoládék.
2014. máj. 8. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Étcsokiból szoktam készíteni. Nem teszek hozzá semmit, csak megolvasztom. Ha már nem túl meleg, beletöltöm egy zacskóba, kivágom a sarkát és lehet is rajzolni.

A tortabevonó nem tudom mennyire működik, biztos abból is van jó fajta.

De nem szabad hozzá semmit sem önteni, se vizet, se tejet.

2014. máj. 8. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem a minőséggel van baj, hanem ne tegyél hozzá semmit, de vizet semmiképp. Csak simán olvaszd meg, kisebb adagokban és akkor nem ég meg.
2014. máj. 8. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
És természetesen ne közvetlen a lábosban olvaszd a csokit, hanem víz fölé tedd egy kis tálba.
2014. máj. 8. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én mikróban szoktam megolvasztani, alacsony fokozaton, közben figyelem folyamatosan. Ha már kezd olvadni, ki lehet szedni, nem baj ha vannak még benne darabok, ahogy összekevered, azok is beleolvadnak.
2014. máj. 8. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 9. 06:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!