Jampi15 kérdése:
Kukorica párlat készités?
Figyelt kérdés
sziasztok arra lenék kiváncsi hogyan kell elkésziteni kukoricából és árpából a pálinkát adni kell hozzá cukrot főzni kell vagy csak egy hordóban felereszteni vizel ?2014. máj. 27. 18:17
1/7 anonim válasza:
Valami enzim kell az erjedéshez. Pl ha szűzlányok megrágcsálják a magokat, és úgy pökik az erjesztőedénybe, az megfelel.
2/7 Phoney válasza:
Bonyolult, nem lehet két sorban leírni. Lényegében ugyanazt kell csinálni, mint a sörfőzésnél, de itt az árpamaláta nemcsak önmagát cukrosítja és csirízesíti el, hanem a mellette lévő 3-4× annyi törtkukoricát is. Enélkül nem erjeszthető.
3/7 anonim válasza:
Aprítás, melegítés, ph beállítás, gabonabontó enzim hozzáadása, hőntartás. Ha két fázisú enzim, akkor újra ph beállítás a másik enzim ph tartományára, melegítés, enzim hozzáadás, hőntartás. Ez után pedig hozzáadod az élesztőt és erjeszted.
Oda kell figyelni rá.
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm hát ez kissé bonyolult :)
2014. máj. 29. 07:55
5/7 A kérdező kommentje:
nagyjából értem már milyen élesztőt ajánlotok bele jólesz a sima porélesztő?
2014. aug. 6. 19:53
7/7 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=2dEmSEFxeqQ
ezzel az elkészitési móddal akarom mi a véleményed róla?
2014. aug. 6. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!