Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a bolti...

Miért van az, hogy a bolti sűrített paradicsom minden látott életébe csak igazi paradicsomot nem?

Figyelt kérdés
3 konzervet raktam a levesbe és nincs paradicsom íze.. nevetséges..

#nincsparadicsom
2014. júl. 5. 17:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A bolti sürített paradicsom PARADICSOMBÓL készül, csak nem kellöen érettböl.

A másik meg, hogy nem mindegy, MENNYI levest fözöl. (Meg ha telerakod rántással, akkor nem is lEHET paradicsomíze.)

2014. júl. 5. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
hát azért három ilyen konzerv elégnek kellene hogy legyen másfél liter levesbe.. nem ?
2014. júl. 5. 18:03
 3/13 anonim ***** válasza:
Talán, mert ízesítésnek használják nem pedig paradicsomlevesnek?
2014. júl. 5. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
akkor miből csináljak paradicsomlevest mégis ?
2014. júl. 5. 18:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell nézni, milyen márkájú, milyen töménységű. Sajátmárkás olcsótól nem fogod ugyanazt a minőséget kapni, mint egy neves, drágától. Én az Aldiban veszek olasz 28-30%-os pürét, az jó.
2014. júl. 5. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem bevált, az a dobozos paradicsomlé... azt használom leveshez, és szószhoz is. Csak nem rántással, hanem habarom.


Ha piacon sikerül szerezned házi paradicsomlevet, az a legjobb...


Persze lehet érett paradicsomból is főzni, de az elég macerás... paradicsomléből gyorsabb.

2014. júl. 5. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez nem paradicsomleves készítésre való, hanem ízesítésnek!
2014. júl. 5. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Csináld paradicsomléből!
2014. júl. 5. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Az sem mindegy hány grammos, milyen sűrűségű konzervet veszel.Nézd meg a sűrítménytartalmát is. 3 kis májkrémes doboznyiból nem is lehet másfél liter levest főzni.

A fél literes papír dobozosok nagyon finomak, sűrűek, levesnek elég egy doboz és azt felhigítani kellőre, persze valami lisztes habarással, vagy rántással.

és utánízesíteni sem árt, kis cukorral, esetleg zellerlevéllel.

Ezerféle "bolti " paradicsom sűrítmény van, nem lehet egyértelműen állítani, hogy nem jók, csak nem megfelelőképpen használják.

2014. júl. 5. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

"akkor miből csináljak paradicsomlevest mégis?"

Bár eretnek a gondolat, tudom, de mit gondolsz arról, hogy PARADICSOMBÓL csináld?

2014. júl. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!