Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házilag szárított paradicsom...

Házilag szárított paradicsom meddig tartható?

Figyelt kérdés
Olajban, fűszerekkel raktam el a hűtőbe, befőttes üvegbe. De nagyon sok paradicsomom van, tennék még el. Meddig van el így?
2014. aug. 15. 13:46
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vegyél egy aszalót ( [link] ) és aszald be.

Nálunk minden nap megy az aszaló, hol alma, hol körte, hol paradicsom, vagy szilva aszalódik benne. Még meggyet is aszaltam, bár az macerás, mert kimagvalni sem egyszerű, és ha nem egyformák a darabok, akkor az egyik nagyon kiszárad, a másik meg még nem aszalódik be rendesen.


Az olajban elrakás a fejlődésükhöz oxigént igénylő gombák ellen (penészgomba) jó, mert az olaj elzárja a levegőtől a paradicsomot. Hűtőben néhány hétig biztosan eláll. Ha azonban van rajta anaerob módon is szaporodni képes mikróba, akkor sajnos megromolhat.

2014. aug. 15. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!