Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Idén december közepén vágunk...

Idén december közepén vágunk egy nagyobb (kb.300kg-os) disznót. Arra gondoltam, hogy a hagyományos hurka kolbász mellé lehetne kevésbé megszokott termékeket is készíteni (stiffolder, kulen, stb) Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2014. nov. 30. 21:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
59%
Disznósajt.
2014. nov. 30. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
a disznósajt nem a kedvencem, azon kívül más ötlet?
2014. nov. 30. 21:49
 3/16 anonim ***** válasza:
2014. nov. 30. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 zolidobos ***** válasza:
100%

300 kilós disznóból bőven lesz anyag.

Ha nem a húsfagyasztásra gyúrtok elsősorban, a következő finomságokat ajánlom:

-szalámi

-disznósajt

-szelőmájas, füstölt

-citromos sütnivaló kolbász

-stifolder (érdekes, finom sváb kolbász)

-csécsi szalonna

-angol szalonna

-kolozsvári szalonna

-erdélyi szalonna

-pörc

-ha mostok belet a kuláréba (végbél) töltött kolbászt ne hagyjátok ki.

Ha bármelyik elkészítéséhez segítség kell, keress bátran!

Ja! Érdekes lehet még a szűzpecsenye kolbászhússal megtöltve, és a gyomron lévő "necchálóba" tekerve. A karácsonyi asztal fénypontja lehet...

2014. dec. 1. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:

Reméltem, hogy Dobos Zoli válaszol neked :)


Egy kérdés hozzá:


Meg tudnád röviden (vagy kevésbé röviden) írni, mi a különbség a következö szalonnák között?


-csécsi szalonna

-angol szalonna

-kolozsvári szalonna

-erdélyi szalonna


Köszi elöre is.

2014. dec. 1. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 zolidobos ***** válasza:
100%

Megpróbálom...))

1. Csécsi szalonna

Pácolás nélküli, tokából, vagy hasából készült, a hurkaanyaggal együtt puhára főtt, sóval, borssal, fokhagymával, paprikával ízesített szalonna. 4-5 napig fogyasztható, hűtést igényel, jól fagyasztható.

2. Angol szalonna.

Csontjától megfosztott bőrös karajból készül, hagyományos sózással, füstöléssel. A hús vastagsága 3-4- szerese a szalonna vastagságának. Elálló.

3.Kolozsvári szalonna

Oldal, és hasa szalonna, rajta hagyva a dagadó és a csontjától megfosztott oldalas egy részét. Továbbiakban ua. mint az angol.

4.Erdélyi szalonna

Vékony hasa szalonna, amit 10 percre a forró zsírba teszünk, majd sózzuk, és úgy kezeljük, mint az előzőket. A füstről levéve olvasztott zsírban feloldott parikával átkenve "színezzük". Pár hétig fogyasztható, hűtést nem, de hűvös helyet igényel

2014. dec. 1. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 zolidobos ***** válasza:
100%
Annyi még hozzá tartozik, hogy egyszer volt nálam valami áruért egy nagyon kedves, erdélyi származású hölgy, aki csak mosolygott a mi "erdélyi" szalonnánkon. Náluk, az autentikus forma: 6 hétig érik erős sós, fokhagymás lében a szalonna, majd a szabad kéményben egy jó hétig füstölik. Egész nyáron fogyasztható állítólag.
2014. dec. 1. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszokat.

Még egy kérdés: az abált szalonna ezek szerint megegyezik a csécsi szalonnával?

2014. dec. 1. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 zolidobos ***** válasza:
Igen, ugyan az.
2014. dec. 1. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm!! Borzasztó rendes töled, hogy ennyit válaszolsz mindenkinek!
2014. dec. 1. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!