Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Romlott a tej, ha darabos?

Romlott a tej, ha darabos?

Figyelt kérdés
Ma felbontott dobozos tejben kis fehér tejdarabkák úszkáltak, amik feljöttek a bögrém tetejére, amikor kiöntöttem. Megkóstoltam, de az íze teljesen normális, nem savanyú. Akkor most romlott, vagy meg lehet még inni?

2015. jún. 3. 17:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%
Ha nem alvadt, és nem savanyú, akkor az a tejföl lehet.
2015. jún. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
ha jó az íze, akkor meg lehet inni, de a darabkák azt jelzik, hogy nem lesz már sokáig iható az a tej.
2015. jún. 3. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megnyugodtam.
2015. jún. 3. 18:20
 4/15 Shai-Hulud ***** válasza:
21%

A fehér "tejdarabkák" a vaj, ami a hűtött tejben hajlamos darabokban összeállni. Ettől a tej egyáltalán nem romlott, minden további nélkül iható.


Próbáld ki: ha felmelegíted nagyjából kézmelegre, és megkevered, akkor eltűnnek-e a darabok? Ha igen, akkor biztos, hogy a vajtartalom vált ki a tejből.

(Ha nem, akkor az egy másik eset, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy csak a vaj vált ki belőle.)

2015. jún. 3. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
Gondolom tartós tej, az ilyen frissen is.
2015. jún. 3. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
33%

Miféle vaj???

Tudod te egyáltalán mi az a vaj?

2015. jún. 3. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 Shai-Hulud ***** válasza:

Igen, tudom.

Ha te nem tudod, olvasd el:

[link]

2015. jún. 3. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
35%
Akkor esetleg annak is olvass utána, hogy ilyen a homogénezett tejjel egészen biztosan nem történik...
2015. jún. 3. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 Shai-Hulud ***** válasza:

1. Nem minden tej homogénezett.

2. Senki nem említett homogénezést rajtad kívül.

3. A homogénezés csak egy egyszerű fizikai eljárás, amivel összetördelik a zsírszemcséket. Hideg (hűtött) tejben ugyanúgy kicsapódnak a zsírszemcsék, és kiválik a tejben lévő zsiradék (vaj) mint a nem homogénezettben.


"A homogenizálási eljárást a gyártók nagy része alkalmazza. Itt tulajdonképpen egy, a tejzsírt érintő, pusztán fizikai behatásról van szó. A tejet egy kis résen átpréselik, ennek hatására a tejzsír összetöredezik. Emulgeált állapotban a tejben marad, de nem jön fel a tetejére. "

[link]

(lap közepe táján)

2015. jún. 3. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
35%

"de nem jön fel a tetejére"

Most tényleg ennyire sötét vagy? Te magad linkeled be, amivel megcáfolod saját magad.

Boltban meg nem tudsz venni nem homogénezett dobozos tejet.

Egyéb marhaság, amit meg kell cáfoljak?

2015. jún. 3. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!