Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lettek olyan trendik az...

Miért lettek olyan trendik az utóbbi években a gasztroblogok, a kajafotók posztolása, a speciális főzőtanfolyamok, a főzés hobbiként való beállitása?

Figyelt kérdés
10 éve (és előtte is) is voltak főzős műsorok , volt Paprika TV, mégsem érdekelte a kutyát sem a fine-dining, a kaja designos tálalása, meg az, hogy a barátnők mit vacsoráztak..
2015. nov. 4. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az internet miatt már kb minden elérhető, nem kell leragadni a paprika tv szintjén. mindenkinek van okostelefonja, amiből még a legegyszerűbb is vállalható képeket készít egy kis effekttel felturbózva. 10 éve azért ez még nem volt így.

nem tudom, mi ezzel a bajod, én kifejezetten örülök, hogy 'menő' lett a minőségi kajálás és az izgalmasabb, érdekesebb ízek, kombinációk és nem kell leragadni a rántott húsnál meg krumplipürénél.

2015. nov. 4. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Enni minden (egészséges) embernek kell. Szerintem egy tök jó gondolat azzal foglalkozni, hogy az emberek tudatosabbak, igényesebbek, kreatívebbak legyenek ilyen téren, mert így kellemesebbé és hasznosabbá lehet tenni egy olyan cselekvést, amit mindenki csinál, de esetleg korábban sokaknak nyűg volt, vagy nem voltak megfelelő ismereteik.

Ráadáasul az evés/főzés így közösséget is tud építeni. Összeköti az embereket, közös pontot csinál. Anyukám pont ma vett egy csomag tortillát, amit ő még soha életében nem evett, mert hallotta tőlem, hogy finom, szóval együtt fogunk enchiladát csinálni.

2015. nov. 4. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
nincs vele bajom , első :)
2015. nov. 4. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elsősorban az egészségtudatos étkezés előretörésével áll összefüggésben, illetve a piactágulással (sokkal több termék elérhető, még az árak között is válogathatsz, nem kell azon agyalnod ezt-azt hol szerzed be mint 20 éve). Plusz az internet segítségével nem vagy 1-1 műsorhoz, szakácskönyvhöz kötve, minden nemzet konyháját megismerheted egy kattintással.
2015. nov. 4. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A fözés igenis LEHET hobbi, nekem is az, "pedig" 48 éve fözök minden nap.
2015. nov. 4. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Kiss Gerzson ***** válasza:
100%
Ha magamból indulok ki, azért, mert a főzés nagyon kreatív dolog, és azzal, hogy megnyíltak a határok, és beköszöntött a kommunikációs forradalom, egyre több külföldi alapanyaghoz, eljáráshoz, recepthez jutunk hozzá, és aki egyszer rákattant a témára, az örökre kíváncsi és nyitott lesz az új konyhai praktikákra. A blogok és főzőműsorok sikere ide vezethető vissza.
2015. nov. 5. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!