Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen tanácsokat adnál...

Milyen tanácsokat adnál madártej elkészítéséhez?

Figyelt kérdés

Sosem csináltam még, kicsit félek tőle.

Mikre figyeljek oda?


2017. aug. 2. 08:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
1. tanács: olvass, ne kérdezz.
2017. aug. 2. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
9%
A madár tőgyét langyos vízzel le kell mosni!
2017. aug. 2. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
31%
Húzz a fejére egy vázát, mert piszokul tudnak csípni ezek a dögök fejés közben!
2017. aug. 2. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Én így készítem. Ha így készítem, kicsit több idő alatt sűrűsödik be a krém, de biztos, hogy nem föl meg a sárgája.

4 tojás sárgája

2evő kanál vaníliás pudingpor

2-3 evő kanál cukor

1liter tej

2zacskó vaníliás cukor

4 tojás fehérje

3evő kanál cukor


A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás pudingport kevés hideg tejjel simára csomó mentesre keverem. Majd a maradék hidegtejet is hozzá keverem. Közepes hőfokon addig főzőm, amíg be nem sűrűsödik. Ha elég sűrű a krém 2zascskó vaníliás cukrot keverek bele. A tojáshabhoz a fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verem. A habból galuskákat szaggatok. A galuskákat lehet mikróban készíteni vagy az alap krémbe felfőzni. Nekem egyik sem vált be, mert nem voltak légiesen könnyűek a habok. Egy lábosba vizet forralok, amibe egy zacskó vaníliás cukrot teszek, ha felforrt. Ebben főzőm ki a galuskákat, de már nem forr, a víz csak csendesen pötyög akkor teszem bele a felvert habot két kanál segítségével formázva.(nagyon szép formás lesz a hab ha fa kinyomos fagyis kanállal formázod meg) Szoktam csokis habot is készíteni Egy tábla jó minőségű ét csokit lereszelünk, és a habba forgatjuk. A habból hagyományos módon galuskákat szaggatunk, majd vizet forralunk és megfőzzük a hab galuskákat. (azért külön vízben és nem kész mártásban főzzük a galuskát, mert a csoki elszínezi a mártást). Kakaóport is lehet keverni keményre vert habba, de annak főzés után kakaós íze lesz.

Ha mártást szeretném csokisra, akkor vaníliás puding helyet ét csokis pudingot keverek a krémhez.

2017. aug. 2. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

A tejet tedd fel forrni egy fél vaniliarúddal, vagy vaníliás cukorral.

A tojásokat válaszd szét.

A tojássárgáját keverd fehéredésig annyi kanál cukorral amennyi tojást felütöttél ( én 1 liter tejhez, 6 db tojást, 6 evőkanál cukrot, és egy evőkanál étkezési keményítőt számolok)

Tehetsz bele egy kis keményítőt , mert akkor könnyebb krémesre főzni, de el is hagyható.

Húzd le a felforralt tejet a tűzről.

A cukros tojássárgájába állandó keverés közben apránként csorgass egy merőkanál forró tejet majd az egészet öntsd bele a maradék tejbe miközben a tejet kevergeted megállás nélkül. Tedd vissza a tűzhelyre és melegítsd addig amíg sűrűsödni kezd, de ne forrald fel ,mert összemegy.

Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni

A tojásfehérjét verd fel egy kevés cukorral kemény habbá ,egy tányérra szaggass belőle 3-4 galuskát és tedd a mikróba egy percre.

Az így elkészített madarakat tedd a madártej tetejére.

2017. aug. 2. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én majdnem úgy csinálom, mint 5, csak én lisztel sűrítek.


Hozzávalók:

1 liter tej

3-4 tojás

kristálycukor (ízlés szerint)

porcukor (ízlés szerint)

liszt 1 ek


Elkészítés

A tejet odateszem főni, de egy bögrével kihagyok belőle. A tojás sárgájákat elkeverem, majd felöntöm a bögre tejjel, hozzáadom a lisztet, cukrot. Amikor felfő a tej, akkor hozzáadom a sárgájás masszát, és kicsit összefőzöm.


A fehérjét csipet sóval felverem kemény habbá, majd amikor már megáll a habverőn, akkor hozzáadagolom a porcukrot, alaposan elkeverem. Nem szaggatom, így, egy az egyben beteszem a mikróba, és figyelem. Amikor már ki akar futni az edényből, akkor pihetnetem, majd újból megmikrózom. Ezt ismételem 4x 5x, majd beleszaggatom a sárgájába.

2017. aug. 2. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi értelme 3-4 tojást belerakni, ha liszttel meg pudingporral sűrítgetitek? Ez proli megoldás.


A tejet felrakom a tűzhelyre. 1-2 citromhéjat beleszoktam dobni, mível citrusosan szeretjük a vaníliás desszerteket. A végén ezeket egy kanállal könnyen kivehetjük. 1 liter tejhez nekem 7 nagyobb méretű tojássárgája szükséges a megfelelő sűrűséghez. A tojássárgát 3-4 csomag vaníliás cukorral és kristálycukorral habosra keverem. Mikor már lobog a tej hozzáöntöm a sárgamasszát. Fontos, hogy miközben öntöd folyamatosan keverd. A gázt kis fokozatra kapcsolod és 2-4 percig folyamatos keverés közben főzöd. Nálam az nem elég, ha csak addig míg buggyan egyet (ezt szokták ajánlani), mert még híg. Szükséges neki a lassú tűzön való pár perc kevergetés. Ha kicsapódik nem ijedsz meg, mert botmixerrel megoldható. A pudingporos megoldás önámítás, nem angolkrém lesz, hanem egy híg puding.

2017. aug. 19. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha nem elég édes közben adhatsz hozzá cukrot természetesen :)
2017. aug. 19. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!