Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mire szokták felhasználni a...

Mire szokták felhasználni a barack magját?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy például a gyógyszeriparban, vagy egyszerűen csak elfogyasztják.

2018. febr. 24. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
2018. febr. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2018. febr. 24. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

A sárgabarack magja kiszarítva nagyon finom.

Gyerekkoromban rengeteget ettem nagymamáéknál.

Lekvárfőzés után mindig zsákszámra volt a kiszárított mag.

2018. febr. 24. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
:O én eddig úgy tudtam,hogy a barackmag halálosan mérgező
2018. febr. 24. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Az olaszok például Amaretti kekszet készítenek belőle, Magyarországon is lehet kapni. Én régebben vettem, ettem, akkor még nem kevertek bele mandulalisztet, gondolom, az allergiások miatt van ez így. Én olyat ettem, ami szinte teljes egészében csak barackmaglisztből állt és cukorból. Nagyon tömény volt, ezért nem vált a kedvencemmé, de talán érdemes lenne újra kipróbálnom.
2018. febr. 24. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban egyébként rengeteg barackmagot ettem, semmi bajom nem lett tőle.
2018. febr. 24. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Akkor mérgező, ha nincs kiszárítva.

És legjobb tudomásom szerint csak a sárgabarackmag ehető (kiszárítva) más barackok magja nem. Azok szárítva sem ehetőek.

2018. febr. 24. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Gyerek koromban mi is ettük, mindegy volt hogy ki van száradva vagy nem.
2018. febr. 24. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Arcradír szokott lenni barackmagos.
2018. febr. 24. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A sárgabarack (kajszi) magja a fajtától függően több-kevesebb ciánglikozidot tartalmaz, ezért étkezési fogyasztása nagyobb mennyiségben kifejezetten veszélyes. Volt olyan eset, amikor egy 5 v körüli kisgyerek hirtelen nyári halálát követően a boncolásnál a gyomorban kb. 1/5 kg barackmagot találtak. A gyomorsav hatására ekkora mennyiségből valóban szabadulhatott fel annyi mérgező ciánhidrogén, ami halált okoz. Emiatt a keserű magvú fajták magját nem szabad fogyasztani. Az édes magvak azonban belefőzhetők a baracklekvárba, egész állapotban maradnak és vonzó megjelenést kölcsönöznek a lekvárnak. Kisebb mennyiségben felhasználható édességek díszítésére. Az édesmandulából kivonható béta-glikozidáz enzimhez nagyon hasonló enzimet lehet kivonni a friss magokból, amelyet laboratóriumi célokra lehet felhasználni. A mag eltávolítása után ottmaradó kőmag elszenesítés után felhasználható adszorbens aktívszén előállítására.
2018. febr. 24. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!