Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Titeket zavar ha az üzletben...

Titeket zavar ha az üzletben a felvágott pultnál előre felszeletelt szalámi, sonka szeletek közé becsempészik a végeket, esetleg régebbi szeleteket vagy héjat pl. üzletben előre szeletelt, csomagolt sajtnál)?

Figyelt kérdés

Úgy látszik itt Magyarországon nem divat minőségi, friss terméket adni a vásárlónak.

Ezeket a dolgokat rengetegszer tapasztalom és nagyon ki vagyo rajta akadva.

Külföldi tapasztalat: frissen szeletelik fel a felvágottat, és még az első szeletet félre is dobják ha hosszabb ideje nem lett belőle vágva.)

Nekünk magyaroknak minden sz@rt el kell adni??



2018. jún. 29. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Igen, zavar.
2018. jún. 29. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Zavar.
2018. jún. 29. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Rossz boltba jársz, nálunk mindig félreteszik a szikkadt első szeletet meg a végeket is.
2018. jún. 29. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
A cba tuti felvasarolja mashonnan is a vegeket, mert minden szelet koze van egy veg teve.
2018. jún. 29. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Ha meglátom hogy végeket szeretnének eladni nekem akkor általában szoktam szólni, hogy azt legyenek szívesek kivenni és vigye haza aki akarja, de hadd ne én.
2018. jún. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
57%
Mi a gond a végekkel ? A csomagolóanyag plomba érthető , friss szalámi végek klassz csomagban 2500 ft per kilóba adják . Az a tré dolog hogy spár cébéá pultjaiba merészen kiteszik a megbarnult krinolinokat juhbeles virsli kupacot olaszt és az összes kényes felvágottat . Meg a pult tetején kosárban fóliázott kis rúd kolbik szalámik párolódnak a 22 fokban mikor max 10 fok a megengedett tárolási hőmérséklet . Ez a lényegi gond .
2018. jún. 29. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem ne kattogj ilyen aprosagon:D van olyan h a peneszes reszt levagjak a szalamirol, megmossak nem tom milyen vizben azt vissza a pultra
2018. jún. 29. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
43%
Nem zavar, mert ilyen előre felszeletelt dolgokat én nemigen vásárolok. A felvágottak eleve egészségtelenek a rengeteg adalékanyag miatt, a sajtot meg én is fel tudom otthon vágni, ezért nagyobb darabokat vásárolok. Annak idején, amikor még a régi kétkarú mérlegen érték le az ilyen 5-10 dekás mennyiségeket, volt egy oktatófilm, amikor valaki egy édességboltban különböző édességekből vásárolt 2-5-10 dkg-os adagokat. Önmagukban az adagok megfelelően lettek kimérve, de amikor egyben tették fel őket a mérlegre, érdekes módon 5-10%-kal kisebb volt az össztömegük, mint amikor papíron összeadták az egyedi tömegeket.
2018. jún. 29. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

1. Előre van szeletelve, mert a legtöbb helyen megoldhatatlan, hogy mindig akkor vágják, mikor valaki kér belőle. Ez nem csak annyiból áll ám, hogy fogom, és bedobom a szeletelőbe, mivel ha Te mondjuk szalámit kérsz, de előtte paprikás bevonatú sonkát vágtak a géppel, akkor tiszta paprika lesz a szalámid. Kézzel meg pláne lehetetlen leszeletelni mindenkinek. Egyébként a legtöbb ilyet reggelente szokták frissen szeletelni, ha előző nap elfogyott az áru, vagy az napig volt pultban tartható.

2. Normális helyen a megkezdett áru végét fóliázzák, így semmi baja nem lesz, nem kell kidobni. Ha meg mégsem volna olyan, mint a többi része, akkor az kuka. Nyilván van hely, ahol ezt nem teszik meg, ott viszont nem biztos, hogy ez a legnagyobb probléma.

3. Régebbi szeletelésből ha marad, és pultban tartható, akkor az is eladásra kerül, méghozzá azért, mert semmi baja nincsen. Legfeljebb a legfelső szeleteket szokták levenni, mert már sápadtabbak, mint a többi.


Ezeket úgy írom, hogy magam is dolgoztam sajt és csemege pultokban, méghozzá egy elég ismert (és fillérb.szó) multinál. Talán 1000 vásárlóból 5 volt olyan, aki beleállt hasonló dolgokba, neki pedig kulturáltan elmagyaráztuk, mi a helyzet. Ha nem kérte a véget, nem kapta meg, de csak miatta nem kezdtünk el külön szeletelni.

Amúgy súgok, vannak ettől sokkal durvább dolgok is, csak azt vevő nem látja.

2018. jún. 29. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

Hogyne zavarna. Németországban lakom. Itt ha kérek 15 deka, mit tudom én, Blutwurstot, akkor fölszeletelnek egy darabot (a csomagoláson be van jelölve 50 grammonként a felvágott). Ha kicsit több lett, akkor is csak 15 dekát üt be a masinába. Ha 14 deka lett, akkor megkérdezi, hogy jó-e ez így nekem, vagy vágjon-e még hozzá.


A felvágottakhoz nem teszik hozzá a végét, a fóliát sem szeletelik föl a áruval, hanem leszedik. A felvágottrudakat meg folpackkal lefedik, hogy ne barnuljon meg.


Mondjuk nem is 1500 forintba kerül egy kiló akármi, 10 euró alatt nem nagyon lehet semmit kapni. A 10 eurós kilónkénti ár a belépőszint, 15-20 a közepes, de némelyik Wurst, mondjuk valamilyen sonka akár 20-nál is többe kerülhet.

2018. jún. 29. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!