Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik lehetnek ezek a sváb...

Mik lehetnek ezek a sváb (sós) tésztafélék?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim svábok, a mamám sokszor csinálta ezeket a tésztaféléket az ebéd mellé. De mindig csak fejből, nem írta le, és már nem emlékszik receptre. Valaki ismeri ezeket, és ha igen, tud adni receptet?


1. Sós, fonott tészta. Legtöbbször bableveshez ettük. A tetejét durva, nagyszemű sóval kellett megszórni.


2. Ez egy kb. tenyérnyi kis cipócska. Javarészt világos, könnyű és puha, viszonylag sós, azonban az alja egy ropogós, barna, kb. fél centi vastag, rendkívül sós tésztaréteg. Ezt szintén bableves, babfőzelék mellé ettük.


Nem tudom segít-e, de (fonetikusan leírva) az egyik neve "tanklész / tanklesz", a másik pedig "szalcflécli", talán a Salz + Spätzle szavakból összerakva, de ez csak egy tipp. Sajnos nem tudom melyik melyik, nagyon kicsi voltam, amikor utoljára találkoztam ezekkel az ételekkel.


Valaki tudja, mik lehetnek ezek?



febr. 17. 21:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

1. > sos fonott kalacs

2. > burgonyas pogacsa

febr. 18. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!