Milyen az igazi Bodag?
Figyelt kérdés
Van-e eltérés az országban, Európábana cigány lapos kenyér, közismert nevén Bodag elkészítésében.
Másképpen csinálja-e a Szabolcsi ember, mint a Zalai ez itten a nagy kérdés.
2021. okt. 13. 07:56
1/5 anonim válasza:
Egyszer csinálni akartam, dolgozok cigányokkal, gondoltam megkérdezem őket, de csak néztek, azt se tudták, mi az. BAZ.
2/5 anonim válasza:
A bodag tapasztalatom szerint háztartásonként más.
3/5 anonim válasza:
Mifelénk (Nógrád megye) a pogácsát hívjuk bodagnak.
4/5 anonim válasza:
Tóalmási cigányokkal dolgoztam egyszer. Ők lecsóhoz, töltott káposztához csak bodagot ettek.
Azeredeti recept csak liszt, víz, só, (lapon sütve) de a “mai” bodagba tesznek zsírt és szódabikarbónát is. Tepsiben, sütőben sütik.
Szerintem mindenütt a világon, ahol cigány él így csinálják, nincs ezen mit variálni, mert akkor már nem bodag.
5/5 anonim válasza:
Nem hinném, hogy tájegységenként változna. Az eredeti bodag liszt, víz só. Semmi más. Próbáltam már, mert sokan készítik, kenyérlángosnak is hívják, de nekem olyan kemény lett, mint a kő sütőben sütve, mert kemence nincs. Azóta teszek bele egy kis élesztőt, sütőport és olajat. De az már nem az igazi bodag. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!