Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Olaszok és a Görögök mit...

Olaszok és a Görögök mit gondolnak a mi ételeinkhez? és mit gondolnak rólunk?

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
amelyikük tud bármit is rólunk, nem túl egészségesnek tarthatják
2023. febr. 18. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
a rémisztően fura ételink meg mint a zsíroskenyér vagy hurka, disznósajt különösen kiveri a biztosítékot
2023. febr. 18. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Nehéz számukra. A zsír miatt.
2023. febr. 18. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

A szakértők! :D


A görögök egyik legfőtt tenyésztett állata a sertés, még a gyrosuk is sertésből van, megeszik (természetesen) minden alkatrészét, ugyanúgy, mint mi. És az ottani sertésnek sincs kevesebb zsírja.

Az olaszok meg még a hajukra is az olivaolajat kenik, úgy locsolják a kajáikba, mint a Niagara.

Ezekben az országokban sok a szegényebb régió, az olaszoknál, régebben volt inkább szegénység, és ez meglátszik a kajáikon is.

Full egyszerű , olcsó alapanyag, kalóriadús, hogy laklató legyen.

Tojás nélküli tészta (gyakorlatilag liszt) jó bőven olajjal, kaja kész.

(esetleg pirítanak az olajba egy kis fokhagymát, meg a végén szórnak rá bazsalikomot.)


Úgyhogy ezek csak ilyen semmit mondó közhelyes kommersz ráfogások, hogy júj, a magyar milyen zsíros, meg hű de birazz... mert máshol nincs ilyen mi? Pláne Olaszban, meg Görögben...

" zsíroskenyér kiveri a biztosítékot" Mindkét országban ugyanúgy zabálják a zsíros kenyeret.

Leginkább unalmasnak, beszűkültnek, és esetleg túl fűszeresnek tartják.

Mindkét országnak jelentős tengerpartja van, és állattartásban is valamivel szélesebb spektrumon mozognak.

Zöldség, gyümölcs, ugyanígy, szimplán a földrajzi helyzetük miatt, több, jobb minőségű, és olcsóbb.

Összességében tehát minden téren változatosabb anyagokkal dolgoznak.


Náluk is ugyanúgy megvannak ezek az úgymond "nehéz zsíros " (nem az) ételek, csak náluk sokkal több minden más is van mellette.


A "nehéz zsíros" ételeink, meg nem a jellegüknél fogva olyanok, hanem a tanulatlan, buta elkészítésük miatt. Meg azért, mert sok birkával elhitetik, hogy az zsíros.

Tudok linkelni pár ilyen kérdést az utóbbi napokból!

2023. febr. 19. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
73%
Nem tudom, honnan veszed, de zsíroskenyér itt Olaszországban nem létezik. A gyümölcs Magyarországon Általában sokkal ízletesebb. Az olaszok sokkal változatosabb fűszereket használnak, kivéve az erős paprikát, de ez sem igaz, mert néhány tartományban az erős paprika kötelező.
2023. febr. 21. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Imádják a kolbászunkat, szaláminkat, fôleg a Téliszalámit.


A zsíról pedig:

- a tarja szeletet szénen, vagy platnin süti a nép, végső esetben megkent teflon vagy öntöttvas serpenyőben


- a pörkölthöz csak éppen annyi zsiradék jár, amit a hagyma éppen felvesz; ezért pl. a gulyáslevesnek sem szabad a tetején tocsognia a zsírtól;


- a disznósajthoz hasonló más európai népeknél is létezik;


- zsíroskenyér a szegények eledele lett a háború után; sajnos alig volt hús, minden ment az országból kifele;


Viszont a húsból kisült zsír, pirospaprikával, lilahagymával népszerű bor-és sörkorcsolya;

2023. ápr. 23. 03:49
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!