Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A kebabot és gyros húst...

A kebabot és gyros húst minden étterem saját maga pácolja, darálja és fűzi fel a rúdra, vagy központi helyről kapják Magyarországon? Esetleg import? Azt látom, hogy műanyag fóliába csomagolva hozzák az éttermekbe.

Figyelt kérdés
És miért fordított kúp formára alakítják, azt lehet tudni, vagy csak hagyomány? Lehetne sima henger is.

2023. febr. 19. 19:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Készen veszik a nagykerből. Ritka az amikor saját magának rakja egy büfé.
2023. febr. 19. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
És a nagyker honnan szerzi be?
2023. febr. 19. 19:20
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én itt Győrben ismerek olyan gyrosost/kebabost, ahol saját maguk szelik, fűszerezik, rakják a húst össze (csirkét) és ismerek olyan helyet, ahol jön a kamion és nagy fóliába csomagolva hozzák meg a már elkészített, rúdra húzott húsokat (csirke, borjú).
2023. febr. 19. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni készen, az biztos. De nem mindenhol egyforma ízű, úgyhogy minimum többféle helyről kapható.

Van ahol sima henger, pl ha gép vágja (soproni Jimmy's kebab).

2023. febr. 19. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:

Borjúnál gyanítom hozzák sőt importálják, mert itthon nagyon drága beszerezni. Kisebb kebabosoknál nincs is borjú.

Bárányról meg ne is beszéljünk. Méregdrága lenne.

Azt itthon hírből hallani hogy készül belőle kebab.

2023. febr. 19. 19:43
 6/19 anonim ***** válasza:
26%
Milyen központi helyről, LoL? Gondolod a Gyros főhadiszállásról irányítják az ország gyrososait? Hány éves vagy?
2023. febr. 19. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:

És te hány éves vagy hogy ennyire nem értesz hozzá?

Ha ismernéd hogy egy hálózatnál hogy megy akkor nem fárasztanál buta kérdésekkel. Nagyker az mi szerinted valami félreeső fészer?

2023. febr. 19. 21:13
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Is-is.

Csirkéből is, marhából is (ne hazudjuk borjúnak) van előre gyártott cucc, és igen, "kedves" okoskodó dilettáns 6-os, úgymond "központi" helyről lehet rendelni, olyan nagy beszállítóktól, mint mondjuk a Baromfiudvar, Halker, stb..

Ezeknek az íze egy kaptafára megy, az állaga is, nem túl baráti a fogyasztása, mert olyan nitrátos pácban van tartósítva, ami káros, és maga a hús is (marha esetében) egy felütött, szivacsos valami. Ízre meg mint a leggagyibb fagyasztott, húst alig látott hamburger pogácsa.

Igazából az önteteket csinálják másképp, és az fedi el az ízét. Meg a hagyma.


Éppen ezért a valamivel nagyobb helyek, maguk fűzik a gyrosokat. Csirkéből gyakrabban, de van, hogy a marha is saját gyártmány, bár ez inkább ott jellemző, ahol a marhahúst a tenyésztőtől , közvetlenül a vágóhídról tudják beszerezni, kikerülve a kereskedelmet.

A bárány, kecske esélytelen, nincs az a vendégkör, ami azt meg tudná fizetni.

Görög gyrososnál még sertés lehet, mert náluk az az alapértelmezett hús, azt szintén maguk fűzik.


Éppen ezért

2023. febr. 20. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy másolódott be a végére még egyszer ugyanaz! :D)))
2023. febr. 20. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
32%
A bóvli csirkés kebabot és gyrost ne hívjuk se kebabnak, se gyrosnak.
2023. febr. 20. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!